Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мощна спирала, водеща към дъното

Цветеслава Гълъбова

От едно известно време насам, предвид разни случки в нашия обществено-политически живот, си мисля кое е по-опасно за нас - войнстващата глупост до степен на социална олигофрения или наглостта и арогантността, които са в такава степен доминиращи като личностови характеристики у някои индивиди, че ги карат да смятат себе си за неподлежащи на морално и кодексно наказание. 

Нагледахме се на представители и на двата вида социално неприемливо поведение. Но най-страшна е комбинацията от двете. Особено когато тази комбинация се налага като норма на поведение, издига се в ранг на държавна политика. И, разбира се, бъдат качествено обслужени от медиите, представени от дръжки на микрофони и псевдожурналисти, които са на хранилка. 

Това е част от психопатизацията на обществото, която е в корена на много голяма част от проблемите ни - наркотици, война по пътищата, повсеместна агресия, насилие и изобщо всички белези на цивилизационния упадък, в който сме завъртени като в мощна спирала, водеща към дъното.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!