Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сигнал до Narod.bg: Спешни инхаус поръчки в МЕУ за над половин милиард зад престъплението с машините за гласуване (ДОКУМЕНТ)

Видимо от събитията през последните дни Министерство на електронното управление (МЕУ) не е извършило проверка на софтуера за машините за гласуване, но същевременно заместник-министърът Михаил Стойнов, отговорен за този процес, е извършил престъпление като е записал изходния код на флашка, гласи нов сигнал доNarod.bg.

По информация от източник от МЕУ на целия екип от министерството е било възложено в най-кратки срокове да подготвят инхаус възлагане на проектите по плана за възстановяване към „Информационно обслужване“ АД в нарушение на европейските регламенти и процедури.

Както вече разкрихме, иде реч за поръчки за колосалните 640 милиона лева!

Очевидно това е следствие на преките връзки на настоящия министър Александър Йоловски и заместник-министър Стойнов с дружеството като бивши негови ръководни кадри. Изявлението на министър Йоловски на председателския съвет вчера за оказан натиск върху него за възлагане на проекти само потвърждава информацията.

Също така през последните месеци с решения на Министерския съвет по предложение на министъра множество администрации са задължени да възлагат отново чрез инхаус процедура всички свои поръчка на „Информационно обслужване“ АД.

Поради тези си занимания екипът на МЕУ очевидно неглижира подготовката на изборния процес в страната, с което застрашава изборите.

Нека припомним – Министерството на електронното управление е „собственик“ на „Информационно обслужване“ АД, които от своя страна броят резултатите на изборите, завършва сигналът до Narod.bg.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Сигнал до Narod.bg: Спешни инхаус поръчки в МЕУ за над половин милиард зад престъплението с машините за гласуване (ДОКУМЕНТ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!