Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПИК: Скандалът е брутален - Кирил Петков заплашвал децата на министъра на електронното управление (ВИДЕО)

Заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е свалил кодовете за машините на флашка. Това е било записано от камери и фигурира в доклад на ДАНС.

Тошко Йорданов от ИТН във видео, публикувано във Фейсбук, разговаря с лидера на партията Слави Трифонов. В него той разказва всички факти около грандиозния скандал. 

В началото Тошко Йорданов казва, че по вътрешен чат е получил известие за свикването на председателски съвет в парламента. Било написано в съобщението, че съветът е по важна тема. 

"Отидох. Бяхме ние, "Възраждане“, ГЕРБ, ДПС и Росен Желязков. На председателския съвет не присъстваха ППДБ и БСП. Росен Желязков каза, че има получен доклад от ДАНС, изпратен до Народното събрание, до министър-председателя, до ЦИК и в президенството и каза - аз няма да ви го преразказвам, а ще го ви го прочета. И ни прочете официален доклад на ДАНС“, информира лидера си Тошко Йорданов. 

От доклада станало ясно, че заместник-министърът си пуснал сам заповед и стъпка по стъпка повторил всичко, качил кода на флашка и си тръгнал. 

"Това се случва в зала на Министерството на електронното управление, под техен контрол. Зам.-министърът Стойнов е бил заснет от охранителните камери. Имало е и други хора там, от министерството. Някой му е образувал изречение, че това не е редно. Той казал, че щял да си поиграе с кодовете вкъщи", разкри Тошко Йорданов.

Разказът му продължава с втората среща в Народното събрание. На нея станало ясно, че министърът на електронното управление Александър Йоловски им казал, че официално се е отказал от правомощията си и официално е делегирал правата на заместник-министъра си, който снимал кодовете, защото, обяснил Йоловски, бил служител някога в "Информационно обслужване“ и за да не излизало, че влияел по някакъв начин, искал да стои настрани.

“След това някой зададе въпроса от коя квота е този заместник-министър. От квотата на "Демократична България“. Министърът каза, че му е бил посочен от Божидар Божанов, който е бившият министър на електронното управление, когато ние имахме онова злощастно управление с ония шарлатани. Той му го е посочил лично.

И оттук стана по-интересно, защото го попитахме дали е имало политически натиск върху него. Той каза "Да. Върху мен е имало политически натиск. Беше ми обяснено как парите, които са 640 млн. за електронно управление в България не може аз да направя обществени поръчки, а трябва да отидат в едни други хора. Това беше въпросът: "Кой те накара, кой те заплашва?“Кирил Петков и същият този Божидар Божанов”. Даже каза, че е бил и заплашван от тях, бил е натискан“, продължи Тошко Йорданов с шокиращия разказ за случилото се в петък в парламента в кабинета на председателя на Народното събрание.

Той уточни, че на втория съвет вече са присъствали и от БСП, но от ППДБ отново ги е нямало. Там били и хората от ЦИК, начело с председателката Камелия Нейкова. Мария Габриел също присъствала в качеството си на и.д. премиер. 

"След председателския съвет чух, някой го каза, отвънка в коридора, че министърът е споделил на Мария Габриел, че Кирил Петков е заплашвал децата му да направи това нещо. Защото ние, нашата парламентарна група, написахме два сигнала - един до КПОКНПИ, описахме това, което се случи, тъй като това е корупционна схема със заплахи, подадохме и сигнал до прокуратурата. Изпратихме сигнал и до Европейската прокуратура“, хвърли бомба Тошко Йорданов.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: МЪЛНИЯ В ПИК! Скандалът е брутален - Кирил Петков заплашвал децата на министъра на електронното управление (ВИДЕО) - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!