Следвайте "Буднаера" в Телеграм

24 часа преди да гръмне СКАНДАЛЪТ с кодовете: ПП, ДБ и "Спаси София" призоваха да се гласува с машини... за да я има Промяната

АВТОР:  ПИК

Само 24 часа преди да гръмне мощният скандал с кодовете на машините, от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" отправиха призив към българските граждани да се гласува именно с машини.

Местният вот е в неделя, 29 октомври. Той ще премине само на хартия, след като по-рано днес бе оповестен доклад на ДАНС. Службите сигнализираха Народното събрание, че заместник-министър от кабинета е заснел на телефона си и прехвърлил на флашка машинните кодове. Става дума за зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнев.

Ето какво призоваха ППДБ и "Спаси София" вчера:

"Уважаеми български граждани, излезте и гласувайте в неделя за свои представители в местната власт! Гласувайте с машина, за да ограничим манипулациите и неволните технически грешки на вота!".

Същите партии изтъкнаха, че "машинното гласуване е най-голямата гаранция, че гласът на избирателите ще бъде зачетен. Машините намаляват до нула опасността от фалшификация на вота за разлика от хартиените бюлетини, където партиите на миналото са усъвършенствали схемите за манипулации".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 24 часа преди да гръмне СКАНДАЛЪТ с кодовете: ПП, ДБ и Спаси София призоваха да се гласува с машини - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!