Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Телеграм канал с поредна фейк сензация: Путин е мъртъв, върви държавен преврат!


В 20.42 московско време лекарите спряли реанимацията и констатирали смъртта

Според "Генерал СВР" около 20.00 ч московско време дежурните лекари повикали допълнителен екип, който след пристигането си в рамките на петнадесет минути започнал реанимация на президента; по това време състоянието на Путин вече било спряло

Телеграм канал с поредна фейк сензация: Путин е мъртъв, върви държавен преврат! 

"Внимание! В момента има опит за преврат в Русия! Руският президент Владимир Путин почина тази вечер в резиденцията си във Валдай. В 20.42 часа московско време лекарите спряха реанимацията и констатираха смъртта."

Това обяви сензационно Телеграм каналът "Генерал СВР", за който се твърди, че е управляван от бивш президентски съветник.

"Сега лекарите са блокирани в стаята с трупа на Путин, задържани от членове на службата за сигурност на президента по лична заповед на шефа на ФСО Дмитрий Кочнев, който поддържа връзка и получава инструкции от секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев. Охраната на двойника на президента е засилена. Водят се активни преговори. Всеки опит след смъртта на Путин да бъде прокаран дубльор като президент е преврат", твърди каналът.

Според "Генерал СВР" около 20.00 часа московско време дежурните лекари повикали допълнителен лекарски екип, който след пристигането си в рамките на петнадесет минути започнал реанимация на президента; по това време състоянието на Путин вече било критично. В 20.42 московско време лекарите спряли реанимацията и констатирали смъртта на президента, твърди Телеграм каналът.

Дмитрий Кочнев, директор на Федералната служба за охрана, изпълнява указанията на секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев, твърди каналът.

Преговорите за създаване на коалиция от представители на пропутинските елити под ръководството на Николай Патрушев са почти завършени за запазване на сегашния режим и използване на двойника на Путин в образа на президента, твърди "Генерал СВР".

Ако когато Путин беше жив, можеше да се използва двойник без никакви проблеми, в краен случай можеше да се представи истинският, то след смъртта му, всеки опит да се представи двойникът за президент е опит за държавен преврат, коментира каналът. 

Това не е първият път, в който "Генерал СВР" обявява, че Путин е на смъртно легло или има тежки здравословни проблеми.

На 23 октомври, понеделник, "Генерал СВР" обяви, че президентът е получил сърдечен арест. Сърцето на Путин било спряло, лекарите едва го реанимирали, но състоянието му е тежко и едва ли ще изкара до края на есента.

Според същия Телеграм канал президентът Путин е "много зле и едва ли ще изкара до края на есента". Всички официални срещи, включително тази с китайския лидер Си Дзинпин, провеждал негов двойник. 

Публикацията завършва с думите, че след съобщението за инцидента с президента, негови близки съратници се разбрали да се срещнат и съгласуват действията си в случай, че Владимир Путин почине. 

През ноември 2020 г. пък историкът Валерий Соловей, като се позова на публикация на "Генерал СВР", обяви, че в началото на 2021 г. Путин ще се оттегли пради тежки здравословни проблеми.

"Генерал СВР" обяви тогава, че Путин се лекувал с медикаменти срещу болестта на Паркинсон, освен това взимал антидепресанти и се подлагал на терапия срещу раково заболяване. При това се твърди, че не става дума за едното или другото заболяване, а за трите едновременно.

Тогава дори критици на властта като журналистката Юлия Латинина обявиха, че не вярват на тези слухове. Латинина смята, че Валерий Соловей разправя тези нещо, само за да се шуми и говори - за Путин, а и за самия Соловей, чиито поверителни информации мнозина вече подложиха на съмнение. Политологът Станислав Белковский също е убеден, че става дума за празни приказки, които се разпространяват предимно в чужбина на принципа: където има дим, не може да няма и огън.

А Юлия Таратута от независимото радио "Дождь" припомни как през годините са вървели какви ли не слухове за болестите на Путин - от счупени прешлени, през синдрома на Аспергер (вид аутизъм), до рак на панкреаса. 

И в двата случая Кремъл категорично отрече слуховете, че президентът има здравословни проблеми, а и самият той се появи публично на събития. Разбира се, любителите на конспиративните теории твърдят, че става въпрос за негови двойници, нещо, което Креъл категорично отрича.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Телеграм канал с поредна фейк сензация: Путин е мъртъв, върви държавен преврат!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!