Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борел се шегува с Орбан: Никой не държи насила Унгария в ЕС


Върховният представител на ЕС по външната политика отговори на сравнението на унгарския премиер Виктор Орбан на ЕС с късния СССР с думите, че Брюксел "не държи Унгария в ЕС чрез военна сила", предаде ТАСС.

"Помня Будапеща през 1956 г. и съветските танкове по улиците ѝ и не виждам никаква прилика между съветската окупация на Унгария и процесите в Европейския съюз. Никой не задържа Унгария в ЕС чрез военна сила“, каза Борел, говорейки на форума „Европа и светът“, организиран в Брюксел във вторник от мозъчния тръст Център за европейска реформа.

23 октомври, денят, в който преди 67 години в Унгария започнаха масовите протести срещу комунистическото ръководство на страната, потушени от съветските войски, е официален празник в страната. Говорейки по този повод, Орбан каза, че лидерите на Европейския съюз се опитват да диктуват правила на поведение на Унгария, както е правел навремето Съветският съюз, но сега страната вече няма да „танцува под чужда свирка“.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

„Понякога историята се повтаря, но за щастие, това, което беше трагедия първия път, се превръща във фарс втори път. Москва беше трагедия, Брюксел е една нещастна съвременна пародия. Ако Москва пускаше музика, тогава трябваше да танцуваме на нея, но ако сега Брюксел пуска нещо, ако не искаме, не танцуваме“, каза Орбан, чието изказване беше излъчено от ТВ М1.

Източник: ТАСС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борел отговори на Орбан: Никой не държи насила Унгария в ЕС | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!