Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мъск призова Запада да сключи мир с Русия

Западните страни трябва да престанат безсмислено да жертват украинците в конфликта с Русия, да постигнат мирно разрешаване на конфликта и да възстановят нормалните отношения с Москва. Това мнение изрази Илън Мъск, собственик на Tesla и SpaceX, както и социалната мрежа X (преди Twitter).

Това, което всъщност се случва [в Украйна], е жертвата на голям брой украински младежи в окопите, по същество без териториални придобивки“, каза той в подкаст, публикуван на страницата му в социалната мрежа X.

Мъск нарече настоящата ситуация безсмислена и подчерта, че прагматично решение за Запада би било „постигане на мир в Украйна и възстановяване на нормалните отношения с Русия“.

Според него руснаците и украинците имат нанесени взаимни обиди, но те са „буквално едно семейство“. „И мисля, че ние на Запад ги тласкаме да убиват синовете си и смятам, че това е грешно“, продължи той. Мъск отбеляза, че удължаването на конфликта между Русия и Украйна носи и цивилизационни рискове за САЩ, увеличавайки опасността от избухване на Трета световна война.

Украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. Както съобщи президентът Владимир Путин на 5 октомври, Киев загуби над 90 хиляди души и повече от 550 танка за четири месеца. На 15 октомври Путин заяви, че контранастъплението на украинските въоръжени сили е напълно провалено, въпреки че Киев подготвя нови активни настъпателни действия в определени участъци на фронта.

Източник: ТАСС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Мъск призова Запада да сключи мир с Русия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!