Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО! Сарафов иска 6 години затвор за санитаря от Пазарджишката болница, който обиди Тагарев във Фейсбук на “майцепродавец”

Боян Чуков през 2015-а: САЩ подготвят България за въоръжен сблъсък в Украйна. Целта на Вашингтон е да откъсне Европа от Русия и по-скъпият им газ да превземе пазара

Прокурор при Софийската районна прокуратура внесе обвинителен акт спрямо 39-годишния Григор Димов за закана с убийство, отправена към министър Тодор Тагарев, съобщиха от държавното обвинение. Григор е санитар от болницата в Пазарджик и сега е заплашен от 6 години затвор, защото нарече Тагарчук “фанатизиран фашист” и “майцепродавец”.

На 4 юли Димов изпратил на министъра заплашително съобщение на личния му профил във фейсбук.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са разпитани свидетели, направени са експертизи и е установено, че профилът в социалната мрежа, от който е изпратена заканата, е създаден и използван от обвиняемия, съобщават още от прокуратурата.

NDP: Действията на САЩ за отслабване на Русия тласнаха Украйна към пропастта и изчерпаха арсенала на Запада

На 19 юли Софийският районен съд пусна мъжа от ареста срещу подписка.

В съдебната зала стана известно, че съобщението до Тагарев е изпратено съобщение, в което пише: „Ще мреш като куче, предател! Слава Украйна ли? Като куче без история ще мреш. Нов Народен съд иде и ако си мислиш, че ще се отървеш и ще избягаш, жестоко си се излъгал…“.

Пред съда Димов каза, че не е имал намерение да убива Тагарев, а е изразил позиция. Той посочи, че искал да бъде гласът на гражданите, които не били съгласни с Тагарев.

Предстои делото срещу него да продължи в Софийски районен съд. Ако бъде признат за виновен, наказанието за обвиняемия би могло да бъде от 1 до 6 години лишаване от свобода.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО! Сарафов иска 6 години затвор за санитаря от Пазарджишката болница, който обиди Тагарев във Фейсбук на “майцепродавец” - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!