Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ ЗА ВАСИЛ БОЖКОВ - закован е за атентатите срещу Манол Велев, приятелката на Младен Мутафчийски и...

АВТОР:  ПИК

Документите по едно от трите обвинения срещу Васил Божков вече са готови за предявяване.

Това научи Соня Колтуклиева от източници в държавното обвинение.

До няколко месеца бившият хазартен бос ще влезе в съда, за да отговаря по обвиненията за поръчителства на убийства, изнасилвания и изнудвания. 

В кориците на делото са свидетелствата за подбудителства за физическото премахване на бизнесмени от Плевен и от Благоевград; на Манол Велев, покойният съпруг на Весела Лечева, на Бойка Стоянова, приятелката на покойния оръжеен търговец Младен Мутафчийски, както и сигналът на Мая Филипова за опит за изнасилване. 

Буксува досъдебното производство за незаконното придобиване на произведения на изкуството и пране на пари. Българските експерти отказват съдействие, защото са били скъпоплатени консултанти на Васил Божков. Офертите на чуждестранни специалисти са непосилно високи за бюджета на прокуратурата. 

Досъдебното производство за неплатени държавни такси в размер на 500 000 000 лева е най-заплетено, защото компаниите на бившия хазартен бос са се възползвали от “вратички” в закона. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ПЪРВО В ПИК! ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ ЗА ВАСИЛ БОЖКОВ - закован е за атентатите срещу Манол Велев, приятелката на Младен Мутафчийски и... - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!