Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Москва: Въображението на ЕС е на привършване щом в санкциите включват пирони и игли

Плановете за разширяване на антируските санкции на Европейския съюз до отоплителни радиатори, пирони, гайки, копчета, шевни и плетачни игли показват, че идеите за ограничителни мерки са изчерпани. Това заяви вицепремиерът Денис Мантуров, съобщава РИА Новости.

„На колегите от Европейския съюз им свърши въображението. Можем да се справим с липсата на игли и радиатори“, коментира политикът предложенията за дванадесетия пакет от санкции, по които започват консултации.

Според Bloomberg се планират ограничения, които ще засегнат руските диаманти, както и нови мерки срещу заобикалянето на вече наложените забрани. Стъпките, които Мантуров спомена, бяха предложени от Литва. Там се смята, че руското промишлено производство може да бъде повлияно от неелектрически отопляеми радиатори.

По-рано стана ясно, че японските рибари са били лишени от достъп до водите на Южните Курили, след като страната е наложила антируски санкции. Риболовът се регулира от ежегодни преговори, които се провалиха през 2023 г., тъй като Русия отказа да участва в консултациите на фона на влошените отношения.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Москва: Въображението на ЕС е на привършване щом в санкциите включват пирони и игли

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!