Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПИК: Това ли е срещата, на която "Промяната" е планирала аферата “Лукойл" и подаръка от 30 милиона евро за империята на Бобоков? (СНИМКИ)

3 юли 2023 г.  Олигархът Пламен Бобоков влиза с охранителите си в резиденцията на Асен Василев на столичната улица "Чаталджа", ползвана и за неформален офис на "Подължаваме промяната".

Скандалната визита на разследвания по "Боклуккейт" русенски олигарх е документирана от фоторепортерите на ПИК!

27 септември 2023 г. Депутати на ГЕРБ случайно се натъкват на притеснителен списък, който да облагодетелства с европейски средства фирми, близки до "Продължаваме промяната - Демократична България".

Става дума за разпределението на 1,706 млрд. евро. Случайно ли е присъствието на една от фирмите в листата за европая, който се очаква от Брюксел за Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони? 30 млн. евро за "Монбат" за сглобяване на системи за съхранение на енергия, производители на електроенергия от ВЕИ и промишлена употреба за декарбонизация. 

17 октомври 2023 г. Асен Василев гръмко пред "Файненшъл Таймс": Натискът на българското правителство върху руските енергийни активи в България е накарал "Лукойл Нефтохим" да започне процес на продажба на най-голямата си рафинерия в Югоизточна Европа - тази в Бургас.

20 октомври 2023 г. Нова схема с участието на Бобоков! Зад провокацията на Асен Василев, че "Лукойл" се продава, лъсва подмолно овладяване на рафинерията от олигарси. Плътно зад финансовия министър стоял подсъдимият мултимилионер, който щял да играе за бургаския нефтокомбинат заедно с американски петролен гигант. Предполага се, че това е е "Тексако".

Бобоков е сред меценатите на сглобката, особено близък до лидера на ДБ Христо Иванов, който бе заснет в неговия джип. Сега се сближил и с Асен Василев, и то именно по линия на общия интерес за "Лукойл".

Има ли връзка между посещението на Пламен Бобоков преди три месеца в централата на партията, която управлява държавата, и последвалите две афери за милиарди?

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САМО В ПИК: Това ли е срещата, на която Промяната е планирала аферата “Лукойл и подаръка от 30 милиона евро за империята на Бобоков? (СНИМКИ) - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!