Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Израел заплаши да изтрие от лицето на земята Иран, Ливан... ако...

Израел заплаши да изтрие от лицето на земята Иран, ако Хизбула отвори втори фронт

Израел обеща, че ако бъде нападнат, ще изтрие „враговете“ си от лицето на земята.

Любомир Дацов: Ако конфликтът в Газа се задълбочи, Европа ще трябва да разчита на Русия за горива

Министърът на икономиката и промишлеността на еврейската държава Нир Баркат подчерта в интервю за The Mail, че ударът ще бъде насочен специално срещу Иран, ако ливанската групировка Хизбула реши да открие втори фронт на север.

„Израел има много ясно послание към нашите врагове. Казваме им: вижте какво се случва в Ивицата Газа – ако ни нападнете, ще бъдете третирани по същия начин“, каза той.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отправи подобно предупреждение. Той заяви, че ако Хизбула реши да се включи в конфликта, тя все пак ще „пропусне“ Втората ливанска война и ще направи „грешката на живота си“.

Според руския външен министър Сергей Лавров обвиненията срещу Иран са провокация. В същото време САЩ са на противоположната позиция и свързват Техеран с атаката на Хамас.

Нетаняху: Ливан ще бъде унищожен, ако „Хизбула“ влезе във война с Израел

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че „Ливан ще бъде унищожен, ако ливанската групировка „Хизбула“ влезе във войната и предупреди групировката да не отваря втори военен фронт с Израел, защото това би било „грешка за цял живот“, предаде The Times of Israel, цитиран от „Фокус“.

Нетаняху съобщи на израелските командири близо до северната граница на Израел с Ливан, че отварянето на втори фронт ще доведе до израелски контраудари с „невъобразими размери“, които ще причинят големи разрушения в Ливан.

Нетаняху посочи, че в момента не може да каже дали „Хизбула“ ще реши да влезе в пълномащабна война с Израел. „За Израел това е конфликт, в който няма компромис, няма отклонение“.

Заместник командирът на „Хизбула“, шейх Наим Касем, заяви по-рано, че групировката „се опитва да отслаби врага Израел и да му даде да разбере, че е готов да се бие с него“, и че вторият фронт във войната вече е открит.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Нетаняху: Ливан ще бъде унищожен, ако "Хизбула" влезе във война с Израел

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!