Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Когато горят къщите на съседите задължително ще изгори и нашата, а когато пожарът е подпален от ...


Пламен Павлов

Когато горят къщите на съседите задължително ще изгори и нашата, а когато пожарът е подпален от наемателите на нашата къща няма да има прошка нито от тях нито нас.

Правя тази аналогия защото:
Ако повишените от българските управляващи транзитни такси за Унгария и Сърбия увеличават цената на природния газ с 100 евро на 1000 куб. м. за унгарците и сърбите, увеличената транзитна такса за Гърция, която попада под същата рестрикция увеличава цената на газа за българските потребители с 200 лева за 1000 куб. м., защото 1.5 млд. кубика на гръцките доставки по договора на ДЕПА и Митилинеос груп с Газпром остават по условията на суапови контракти в България, която транзитира руския газ и за Гърция.

Без да притежавам ясновидски способности съм на ясно, че цената на природния газ за ноември ще скочи с повече от 20 лева на мегаватчас, повече, готов съм на облог.

Едва ли има някой, който да не е ясно, че за да сглоби ниско дефицитен Бюджет човекът с вирнат нос и папка под мишница ще източи всяка капка кръв от оглозганата ни държавица.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!