Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Подменяме въглищните централи с газови, захранвани от американски газ


08 юли 2021 г, Инициативата “Три морета”: Стивън Пейн от “Линден Енерджи” и Светослав Иванов от “Овергаз Инк” подписват придобиване от американците на руския акционерен пакет в присъствие на посланика на САЩ Херо Мустафа, служебните министри Кирил Петков и Андрей Живков.

Заменяне на въглищните централи с газови. Такова предложение са изпратили до премиера Николай Денков от Българската асоциация „Природен газ“ (БАПГ). То е озаглавено „Проект за ускорено изграждане на инфраструктура за декарбонизация на българската икономика“, който е изпратен като проект за допълнение на Плана за възстановяване и устойчивост.

Кой стои зад Българската асоциация „Природен газ“ и какви интереси прокарва? Председателят на другата газова асоциация Пламен Павлов заяви, че Българската газова асоциация е отказала предложението на асоциация „Природен газ“ да се включи в инициативата и обясни защо:

„На 08.юли.2021 г. по време на панел „Енергия“ на бизнес форума на Инициативата „Три морета“, проведена под патронажа на президента Радев българската “Овергаз Инк” в присъствието на посланика на САЩ Херо Мустафа и служебните министри Кирил Петков и Андрей Живков продаде освободените от “Газпром” 50 % на американската “Линден Енерджи”.

Това се случи преди 2 години, през които руският тръбен природен газ бе отказан и българският газов пазар е атакуван от американския (понякога американски, повече пак си е същия, но препродаден от посредници) втечнен газ, за което са впрегнати всички управляващи от Сглобката.

И когато тази седмица БАПГ (Българска асоциация „Природен газ“, създадена от и за „Овергаз“) покани Българска газова асоциация да ги подкрепим, избрахме истината, която обяснява всичко за инициативата на БАПГ да подменим въглищните централи с газови, захранвани от скъп американски газ.

Истината и само истината.“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Подменяме въглищните централи с газови, захранвани от американски газ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!