Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мюсюлмани изгониха Джъстин Трюдо от джамия в Торонто

Мюсюлмани изгониха канадския министър-председател Джъстин Трюдо от джамия в Торонто, обвинявайки го в лицемерие по отношение на продължаващия конфликт между Палестина и Израел. Това съобщава вестник Toronto Sun.

На 20 октомври, по време на посещението си в джамия в квартал Етобикок в Торонто, Трюдо беше принуден да напусне мюсюлманския молитвен дом на фона на гневни викове от страна на поклонниците.

В мрежата се появи видео, на което политикът се обръща към десетки събрали се хора и им благодари, че са му позволили да се „моли с тях в такъв труден момент“. В отговор мюсюлманите изразиха възмущение и се противопоставиха на речта на Трюдо на трибуната.

„Колко още палестинци трябва да умрат, за да спре огънят?“ – попита една жена с плаката си.

В същия ден палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че от началото на ескалацията са починали 4385 души. Сред загиналите са 1756 деца и 967 жени. 13 561 души са били ранени. В Ивицата Газа са загинали 3353 души.

Освен това на 21 октомври Израелските сили за отбрана (Цахал) съобщиха, че 210 души остават заложници на радикалното движение Хамас, а броят на загиналите израелски войници е 307.

Ситуацията в Близкия изток се изостри сутринта на 7 октомври, когато палестинското движение Хамас предприе масирана ракетна атака от ивицата Газа към Израел и нахлу в граничните райони в южната част на страната. В същия ден Израел започна ответни удари срещу цели в Ивицата Газа.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Мюсюлмани изгониха Джъстин Трюдо от джамия в Торонто

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!