Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия никога вече няма да се възстанови! Литва ЗАКОПА Русия: За да „унищожим руските индустриални мощности“, им спираме износа на пирони и копчета

Литва, като част от 12-ия пакет от санкции на Европейския съюз (ЕС), планира да въведе забрана за износа на пирони, копчета, шевни игли и игли за плетене в Русия. Това съобщи EUobserver на 21 октомври .

Отбелязва се, че Вилнюс очерта десетки страници с препоръки за „унищожаване на руските индустриални мощности“.

В допълнение към гвоздеите, новият пакет от санкции на ЕС, според ръководството на Литва, трябва да включва и забрана за износ на радиатори за централно отопление без електричество.

По-рано, на 20 октомври, стана известно, че Европейската комисия (ЕК) скоро ще започне консултации с редица страни от ЕС относно подробностите за евентуален 12-ти пакет от антируски санкции. Този пакет може да включва забрана за закупуване на руски диаманти.

През септември Bloomberg съобщи, че ЕС работи по 12-ия пакет от санкции срещу Руската федерация. Тогава беше съобщено, че група страни призовават за санкции срещу ядрената индустрия, но това предложение вече срещна съпротива от други членове на асоциацията.

В същото време на 7 септември беше съобщено, че ЕК все още не е внесла предложение за 12-ия пакет от санкции срещу Русия. Брюксел отбеляза, че все още няма ясно разбиране кога ще започнат дебатите по този въпрос в Съвета на ЕС или какви ограничения могат да бъдат въведени срещу Руската федерация.

Източник: Известия

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Литва: За да „унищожим руските индустриални мощности“, им спираме износа на пирони и копчета

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!