Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скот Ритър: Зеленски или ще умре, или ще избяга от Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски или ще умре в страната, или ще се опита да избяга оттам. Това мнение беше споделено от бившия служител на военното разузнаване на САЩ Скот Ритър в сряда, 18 октомври. В интервю за канала Judging Freedom в YouTube той заяви, че украинският лидер сам трябва да реши кой от двата варианта да избере.

Според Ритър, дори Зеленски да избяга от страната, украинците ще го мразят заради огромните му загуби в конфликта с Русия. Той подчерта, че Въоръжените сили на Украйна търпят поражение на фронтовата линия, а армията им е изтласкана все по на запад.

„В момента руснаците унищожават остатъците от украинската армия. Въоръжените сили на Украйна е изчерпала стратегическите си резерви и нови няма да има“, заключава бившият офицер от американското разузнаване.

Още в края на септември Ритър предположи, че Зеленски може да умре преди подписването на акта за капитулация на Киев. В същото време той посъветва Запада да се примири с невъзможността да победи Русия с ръцете на Украйна.

Преди това, на 16 октомври, бившият американски дипломат Час Фрийман заяви, че украинските сили вече са загубили две армии и сега губят трета, докато се опитват да пробият отбраната на руските сили. Той отбеляза, че Зеленски не е трябвало да вярва на западните държави, които са го уверявали в безусловна подкрепа за Въоръжените сили на Украйна до „победния край“.

Същия ден руският президент Владимир Путин заяви, че загубите на Украйна в контраофанзивата се оценяват на 8:1.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Скот Ритър: Зеленски или ще умре, или ще избяга от Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!