Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Анализ на видеото от удара по болницата в Газа разкрива несъответствия във версията на Израел


Снимка: X/Twitter

Версията, че бомбардировката на палестинската болница „Ал Ахли“ в Газа с геолокация 31.504826° 34.461422° е причинена от дефектирала или прехваната от Израел ракета на „Ислямски джихад“ или „Хамас“, която е унищожила болницата, най-вероятно е измислица, дори ако видеоклиповете изглеждат автентични. Това написа Майкъл Кобс, германски независим изследовател в областта на разузнаването от открити източници. Той публикува анализа си на видеото, разпространено от израелската армия, което според Тел Авив доказва, че ракетата не е израелска.

Според версията на израелските военни, палестинците са изстреляли няколко ракети югозападно от болницата, които след това са прелетели над болницата. Твърди се, че една ракета се е повредила и е паднала върху болницата.

Първо, ако военната карта беше правилна, тогава камерата трябваше да е на североизток от болницата и да гледа на югозапад през болницата. Тогава ракетите ще летят на изток и светлините на хоризонта ще бъдат осветеното море.

Но има отличен помощник за ориентация в Газа и това са соларните покриви, всички от които са наклонени на юг.

Обърнете внимание, че модерната стъклена кула е обърната към бялата сграда на фигура 1, както се вижда от арката вдясно.

Тоест това видео е заснето от високата сграда на изток от болницата. Имайте предвид, че картата е завъртяна и сочи на север надясно.

Дотук добре, но…

Камерата се приближава близо до болницата. Няма съмнение, че това е болница Ал Ахли Араб. Наклонените соларни покриви са ясно видими. И те са наклонени на юг.

Това означава, че камерата е в северозападната част на болницата, близо до пристанището на Газа, където видяхме белия фосфор да пада преди няколко дни.

И тъй като Хамас вероятно не обстрелва Газа, тези ракети почти сигурно (99,99%) се насочват на изток.

Това прави невъзможно ракета на Хамас да бъде ударена и да падне назад през половин Газа в болницата. Но има безкрайно малка вероятност израелска ракета-прехващач да е пропуснала ракетата на Хамас и случайно да е кацнала в средата на болницата. Аз не вярвам в такива случайности. Какво военно престъпление.

Друга много подозрителна следа е, че видеото (публикувано от Израел) не съдържа никакво аудио. Звукът е премахнат. Освен това между последната светлина на експлодиращата ракета и първата светлина на експлозия минават няколко напълно черни кадъра.

Това означава, че видеото може да е било монтирано, за да се твърди, че има близост във времето между двете събития.

Но имаме това видео (заснело момента на падането на ракетата и публикувано в социалните мрежи) с много добър аудио запис. Ракетата се чува ясно преди експлозията.

Звукът на ракетата има несъмнен Доплеров ефект. Това се дължи на факта, че звуковите вълни на приближаващата ракета са компресирани и следователно звучат по-високо, а докато се отдалечават, вълните се раздалечават и следователно звучат по-дълбоко.

Това доказва, че ракетата първо е прелетяла покрай камерата, преди да удари болницата. Видеото е заснето от тераса югоизточно на болницата.

Израелската армия пусна видео, в което се обяснява, че военновъздушните им сили разполагат само с бомби, които оставят 7-9 метра кратери. Това, което казват е, че не може да са били те.

Но нанесените щети очевидно идват отгоре, което много прилича на детонатор, който се активира автоматично при приближаване на целта, за да предизвика максимални щети. Например, всяка ракета-прехващач използва такъв. Ракета, експлодираща над земята, не оставя кратер.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Анализ на видеото от удара по болницата в Газа разкрива несъответствия във версията на Израел

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!