Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сабрутев: Всички трябва да разберат Корнелия Нинова колко фактури за износ на оръжия за Украйна е разписала

Автор: Веселин Дремджиев, TV1

Надявам се БСП да внесе вот на недоверие за политиката в сектор "сигурност", защото най-сетне българското общество трябва да разбере Корнелия Нинова колко фактури за износ на оръжие за Украйна е разписала, ние имаме данни за това и трябва да се види къде е истината", заяви в понеделник вечерта в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Венко Сабрутев.

Миналия четвъртък (12 октомври) лидерът на БСП Корнелия Нинова се закани, че ако правителството оцелее при гласуването на вота на недоверие в петък, левицата ще започне събиране на подписи за нов вот на недоверие, този път за политиката на кабинета за защита на националната сигурност и за отбрана.

Сабрутев, който е член и на парламентарната комисия по енергетика, защити и промените в законодателството, с които се въведе въвеждащи такса от 20 лв./мВтч. за вноса и транзита на руски газ. "Таксата, която наложихме със закон, отговаря на стратегическите цели на Европейския съюз за намаляване на зависимостите от руския газ. Все още има държави в Европа, които продължават да ползват големи количества и да са зависими от руския газ. Това са държавите, които в момента протестират срещу тази такса, Унгария и Сърбия", заяви той.

"Тръбата е българска, наша, построена с парите на българския данъкоплатец, и ние сме в правото си да налагаме всякакви допълнителни такси, които трябва да върнат тези 3 милиарда лева инвестиция, която ние сме направили, за да изградим тази тръба. Ние нямаме ангажимент да поддържаме цената на руския газ ниска", подчерта Сабрутев.

Източник: dnevnik.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Сабрутев: Всички трябва да разберат Корнелия Нинова колко фактури за износ на оръжия за Украйна е разписала | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!