Следвайте "Буднаера" в Телеграм

BILD: Западните танкове и БТР-и в Украйна се превърнаха в "бронирани автобуси"

Киев е далеч от стратегически успехи, като достъп до Азовско море или прекъсване на маршрутите за доставки между Донбас и Крим

Те са до голяма степен безполезни заради мощните руски укрепления, непроницаеми минни полета и постоянни атаки с дронове, отбелязва военният анализатор на германския вестник Юлиян Рьопке

Танковете и бронетранспортьорите, доставена от Запада на Украйна, се оказа неефективни и се използват предимно като "бронирани автобуси". Това пише военният анализатор на германския вестник BILD Юлиян Рьопке в Telegram, предаде "Фокус".

Рьопке обобщава четирите месеца на украинската контраофанзива, като отбелязва, че "след освобождаването на Рaботино на 28 август, тя загуби голяма част от инерцията си".

"През септември украинците напразно се опитаха да превземат Вербове и Новопрокоповка. През октомври те се опитаха да атакуват Копани и Новопокровка. Също напразно. Броят на участващите войски също беше значително намален. Две от атаките на юг, достигнали до Новопрокоповка, са извършени от по-малко от десет души всяка, при това - без оборудване. Те бяха унищожени от руските войници на място", пише Рьопке.

Освен че са използвани като "бронирани автобуси", западните танкове и бронетранспортьори са до голяма степен безполезни заради мощните руски укрепления, непроницаеми минни полета и постоянни атаки с дронове. Всичко това подкопава пряката им цел - бързо настъпление, дълбок вклиняващ удар и флангов обход на руските войски.

Вместо това украинците започват "офанзива пеша“, както отбеляза шефът на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов. Ако през първите два месеца украинската контраофанзива постигна поне тактически успехи, сега тя има такива само в изключително незначителна степен - някои горски пояси са превзети, други са загубени.

Киев е твърде далеч от стратегически успехи, като достъп до Азовско море, освобождаване на големите градове Токмак или Пологи или поне до прекъсване на маршрутите за доставки между Донбас и Крим, както беше в началото юни, обобщава експертът на BILD.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: BILD: Западните танкове и БТР-и в Украйна се превърнаха в "бронирани автобуси"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!