Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медведев към Байдън: Деменцията е полезно нещо

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, коментирайки желанието на президента на САЩ Джо Байдън да „потисне“ руския лидер Владимир Путин, изрази увереност, че това няма да се случи, включително поради „деменцията“ на Байдън.

„Байдън обяви желанието си да се кандидатира за президент, да обедини цяла Европа и да „свали“ руския президент, „където той няма да може да причини неприятностите, които причини“, написа Медведев в социалната мрежа Х.

Медведев саркастично отбеляза: "Значи това е мисията на президента на Съединените щати! А преди наивно смятахме, че това се прави, за да се осигури просперитетът на американците".

"Във всеки случай нищо от това няма да се случи. Една от причините е, че той вече е забравил какво е казал. Деменцията е полезно нещо", заяви още Медведев.

По-рано Байдън каза, че Вашингтон може да „обедини цяла Европа“ и „да лиши руското ръководство от свобода на действие“. Обяснявайки желанието си да бъде преизбран на най-високия държавен пост в САЩ, политикът отбеляза, че сега светът е достигнал „повратна точка“ и Вашингтон „има огромни възможности да направи света по-добро място“.

През април Байдън обяви, че ще се кандидатира за президентските избори в САЩ през 2024 г. Ако бъде преизбран, той ще започне втори мандат на 82 години. Следващите президентски избори в САЩ ще се проведат през ноември 2024 г.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Медведев към Байдън: Деменцията е полезно нещо - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!