Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Климатичните промени – новата религия в училищата


ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

Лари Санд

Докато основните религии не се преподават никъде в държавните ни училища, евангелизацията на климатичните промени процъфтява.

През 70-те години на миналия век ни предупреждаваха за настъпващия ледников период. През 80-те години преобладаваха предупрежденията за киселинни дъждове, но също и че полярните ледове са застрашени от разтопяване. През 90-те години ни казаха, че озоновият слой е силно изтънял.

Разбира се, нищо от гореизброеното не се случи, но когато си истински вярващ, дреболии като реалността остават настрана.

Основните медии дават своя принос за утвърждаването на този начин на мислене. Неотдавна статия в USA Today ни информира, че „температурите са достигнали рекордни стойности, а броят на бедствията, свързани с времето, продължава да расте“. Въпреки че много от нас могат да отхвърлят истерията с обикновено повдигане на вежди, ефектът върху децата е доста вреден.

Всъщност училищата са в центъра на вниманието на лудите по отношение на климата. Да, в допълнение към обучението на белите 6-годишни деца, че са потисници, че има 87 пола и че мъжете могат да кърмят, децата биват предупреждавани, че планетата ще се превърне в ад заради предизвиканото от човека глобално затопляне, предизвикано от злите корпорации.

Проучване на Северноамериканската асоциация за екологично образование през 2022 г. показва, че 75% от учителите и 80% от директорите и областните ръководители са съгласни, че „изменението на климата ще има огромно въздействие върху бъдещето на учениците и е безотговорно да не се разглеждат проблемът и решенията в училище“. Тези резултати са сходни с проучването сред преподавателите от изследователския център EdWeek, проведено също миналата година.

В наши дни климатичните фанатици настояват тяхната религия да бъде част от всички учебни програми. За тази цел през 2020 г. Образователният съвет на Ню Джърси прие нови учебни стандарти, които изискват въпросите за климата да се преподават във всички области на обучението, включително физическо възпитание, наука, технологии, сценични изкуства и други. А сега бордът на щата води дебат относно включването на климатичните промени в езиковите изкуства и математиката.

Не е изненадващо, че учителските профсъюзи са за климатичния алармизъм. Уебсайтът на Националната образователна асоциация обявява, че профсъюзът „признава научния консенсус, че глобалното изменение на климата е до голяма степен причинено от човешката дейност, което води до значителни, измерими щети за Земята и нейните обитатели. Сдружението вярва, че хората трябва да предприемат незабавни мерки за промяна на дейностите, които допринасят за глобалното изменение на климата“.

За съжаление климатичните фанатици в нашите училища не обръщат внимание на факта, че има куп научни доказателства, които показват, че страховете за климата са напълно неоснователни. Типичен пример за учени, които не се поддават на догмата, е Джон Клаузер, носител на Нобелова награда за физика за 2022 г. за приноса му към квантовата механика. Неотдавна той се присъедини към 1600 специалисти, които подписаха Световната декларация за климата, организирана от Climate Intelligence. В тази декларация се твърди, че няма „извънредна ситуация, свързана с климата“, че науката за изменението на климата „не е убедителна“ и че историята на Земята в продължение на хиляди години „показва постоянно променящ се климат“.

По подобен начин през 2019 г. 500 експерти в областта на науката, академичните среди, икономиката, бизнеса, правото и други области изпратиха „Европейска декларация за климата“ до генералния секретар на ООН с искане за открит дебат на високо равнище относно изменението на климата. „Няма статистически доказателства, че глобалното затопляне засилва ураганите, наводненията, сушите и други подобни природни бедствия или ги прави по-чести. Въпреки това мерките за ограничаване на емисиите на въглероден двуокис са колкото вредни, толкова и скъпи. Например вятърните турбини убиват птици и прилепи, а плантациите за палмово масло унищожават биоразнообразието на тропическите гори.“

Подписалите декларацията твърдят също така, че обществената политика трябва „да зачита научните и икономическите реалности, а не просто да отразява най-модерното увлечение на деня“.

Освен това Патрик Мур, съосновател на канадската организация „Грийнпийс“, заяви в интервю миналия месец, че „климатичният алармизъм е 100% неверен“.

Мур добавя: „Онзи ден казаха, че това е най-горещата година в историята на Земята, а това не е така“. Това е просто лъжа.“

Уилям Балгорд, който оглавява Environmental & Resources Technology, Inc. в Мидълтън, Уисконсин, пише, че като група климатичните реалисти вярват, че климатът се променя по естествен начин. „Климатът се е променял със свое собствено темпо – понякога по-бързо, друг път по-бавно – откакто Земята се е сдобила със своите океани и атмосфера.“

Той добавя: „Тези добросъвестни скептици просто не вярват, че хората играят важна роля в цялостния процес. Антропогенните ефекти се ограничават най-вече до силно развитите градски и индустриални райони, където ефектът на градския топлинен остров и промените в практиката на използване на земята играят важна роля – и където всъщност се цитират повечето метеорологични станции, използвани за съставяне на рекордите.“

Ако имате някакви съмнения, че „климатичният алармизъм“ е религия, Университетът в Хелзинки потвърди това през март, когато обяви, че удостоява 20-годишната климатична евангелистка Грета Тунберг с почетна докторска степен по теология.

Заслужава да се отбележи, че в интервю от 2019 г. Тунберг призна, че това, което знае за изменението на климата, е научила в училище. Но, разбира се, в училището никога не са ѝ обяснили, че изменението на климата е нещо друго освен „утвърдена наука“. В училището не са я учили, че преди да се нарече изменение на климата, то е било известно като глобално затопляне, а преди това – като глобално охлаждане. Силно съмнително е, че в училището са я учили и за други случаи на апокалиптични пророчества като киселинните дъждове, демографската бомба и озоновата дупка. Вероятно в училището не са я учили и за Салемските процеси срещу вещици, при които през 1692 г. в един град в Масачузетс се развихря масова истерия и хора са хвърлени в затвора и обесени, просто защото някой ги е набедил, че са вещици.

Казано направо, климатичният алармизъм ненужно плаши много деца. Според проучване от 2021 г. 19% от американските деца са „изключително притеснени“ от изменението на климата, а 75% са поне малко притеснени. Във Великобритания всяко пето дете сънува кошмари, свързани с изменението на климата.

Реалността е, че да, климатът се променя, но от друга страна, той винаги се е променял. И макар да е възможно да се наложи да направим някои много малки корекции, академичните алармисти и техните истерични медийни поддръжници нанасят много по-големи щети от всичко, което изменението на климата някога ще причини.

Изменението на климата е строго лява религия. Посланията са тежки като катехизис в религиозно училище. В същото време критичното мислене се превръща в истински застрашен вид в нашите училища и в голяма част от обществото. Това е наистина апокалиптичен проблем.

Източник: American Greatness

Лари Санд е бивш класен ръководител, а сега президент на Калифорнийската мрежа за овластяване на учителите с нестопанска цел – непартийна и неполитическа група, чиято цел е да предоставя на учителите и на широката общественост надеждна и балансирана информация за професионалните връзки и позиции по въпросите на образованието. Представените тук възгледи са изцяло негови.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Климатичните промени – новата религия в училищата

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!