Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изтекли имейли: САЩ забраняват на дипломатите си да говорят за „деескалация и прекратяване на огъня“ в Газа


Разрушения в жилищен квартал в Газа, снимка: X/Twitter

Докато Израел ескалира атаките си срещу Газа, Държавният департамент на САЩ инструктира дипломатите, работещи по проблемите на Близкия изток, да не правят публични изявления, в които се предполага, че САЩ искат прекратяване на огъня, съобщи HuffPost, като цитира вътрешни имейли.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

В инструкцията, изпратена до служителите в петък, Държавният департамент пише, че не иска материалите за пресата да включват три конкретни фрази: „деескалация/прекратяване на огъня“, „край на насилието/кръвопролитие“ и „възстановяване на спокойствието“.

„Разкритието дава шокиращ сигнал за нежеланието на администрацията на Байдън да настоява за сдържаност от страна на Израел, докато близкият партньор на САЩ разширява офанзивата, която започна, след като „Хамас“, който управлява Газа, нападна израелски общности на 7 октомври, пише HuffPost.

Имейлите са изпратени часове, след като Израел предупреди 1,1 милиона жители на Северна Газа, че трябва да напуснат домовете и убежищата си в северната част на ивицата преди очаквано сухопътно нахлуване на Израел. В четвъртък ООН заяви, че Тел Авив е дал на жителите на Газа 24-часов срок да се преместят на юг и предупреди, че би било „невъзможно подобно движение да се осъществи без опустошителни хуманитарни последици“.

Междувременно Иран предупреди, че ако израелската армия влезе по суша в Газа, това ще „предизвика огромно земетресение за Израел“. Иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахян уточни на пресконференция в Бейрут, че ливанското движение „Хизбула“ вече има готови планове за действие, ако това се случи, за да защити палестинците в блокираната територия.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Изтекли имейли: САЩ забраняват на дипломатите си да говорят за „деескалация и прекратяване на огъня“ в Газа

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!