Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скот Ритър: Украинската армия е на ръба на пълното унищожение

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са претърпели огромни загуби и са на ръба на пълното унищожение, заяви бившият офицер от военното разузнаване на САЩ Скот Ритър в интервю за канала на Дани Хайфон в YouTube на 14 октомври.

„Загубите на ВСУ са просто умопомрачителни“, каза той.

Ритър отбеляза, че украинската страна има „някои резерви, които ще хвърли в боя„. Въпреки това армията на Украйна по същество е унищожена, заяви той уверено.

Бившият офицер от разузнаването добави, че на украинския президент Володимир Зеленски се съобщава за огромни загуби на танкове и друга тежка бронирана техника, както и предупреди, че украинската артилерия е напълно разбита.

„Искам да кажа, че за украинците е много трагично това, което се случва в момента“, цитира думите му Газета.ру.

Преди това, на 12 октомври, Ритер заяви, че ВСУ е попаднала в капан в Запорожка и Харковска област. Той отбеляза, че руските сили нанасят сериозни поражения на украинската армия.

По-рано през октомври бившият служител на Централното разузнавателно управление на САЩ Лари Джонсън заяви, че украинската армия е попаднала в капан край Купянск в Харковска област. Беше уточнено, че те са лишени от възможността да се снабдяват и сега имат само два изхода от ситуацията. Според него войниците или ще бъдат унищожени, или ще се предадат като военнопленници.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Скот Ритър: Украинската армия е на ръба на пълното унищожение

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!