Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МАЗОХИСТАН

Мартин Карбовски

Българите са политически мазохисти с ориенталски оттенък.
Те от година две живеят в държава, кръстена на Леополд фон Мазох, но със средноазиатско окончание.

Те продължават да се самоизмъчват с политика тип “още от същото”. Не знаем как го правят. Но мазохимзът им надхвърля обичайното и логиката.

Реално българите са разделени на две части: мъничко интуитивно малцинство, което разбира какво става и мнозинство, което живее в машината, задвижвана с апатия и инерция. А тази машина работи чудесно за четворната коалиция от обединени като никога стари и нови крадци.
Има и още една част - тази на Козилата и жълтопаветието - те циментираха Мазохи-стан и сега мълчат. Никога ГЕРБ и ДПС не са били така бетонирани в политиката, никога. ППДБ бяха бригадирите на този кофраж.
И не, не ги е срам.

Никой не говори. И ще се избират хора, които не могат да говорят. Или се избират хора, които говорят фрази и мантри, излишни като радиоточка по време на кръчмарски бой. 
Няма вече политически разграничения - има строево послушание към Брюксел и НАТО, така както и при комунизма нямаше такова послушание към Кремъл. 
А останалите - пак като преди - чакат нов десети ноември - международното положение да ни освободи от това зловещо статукво.

Има ли избиратели в България? Простиха ли тези избиратели на Борисов? Ще приемат ли още тази електорална обида, този тумор, наречен Правтелство на Промяната, тази Сглобка на Измамата?

Ще го приемат. Мазохистично и с ясното съзнание, че не сме европейска държава, а нещо средноаизатско с анкарски уклон, извращение, но все пак европейско извращение. Пасивно извращение. Много пасивно.

Мазохи-стан гласува. Още от същото. Мачкат ви като в месомелачка, но така си ви харесва. 
Феоди, отроци и парици. Ден последен, беше това една забравена книга на Стоян Загорчинов.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: МАЗОХИСТАН | Lentata

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!