Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Имотен брокер препирал милиони на Nexo в София

Антони Тренчев опитал да купи имението на Ваньо Алексиев

Имотен брокер без лиценз от София, занимаващ се с покупко-продажбата на лъскави сгради и терени в най-скъпите райони в столицата, е на прицела на прокуратурата като главно действащо лице по препирането на милиони левове на босовете на криптобанката Nexo Антони Тренчев и Коста Кънчев, пише седмичен вестник.

След като в началото на годината антимафиоти нахлуха в офисите на Nexo в София и обвиниха босовете на дружеството Антони Тренчев, Коста Кънчев и Калин Методиев във финансови машинации, пране на пари и извършване на незаконна банкова дейност без лиценз, крипто компанията получи 5-годишна забрана да оперира на територията на САЩ, а крипто баровците се укриха в Дубай и се заканиха да съдят България за милиарди долари.

През последните месеци Nexo търпи огромни щети заради забраната на дейността им в Америка – хиляди клиенти настояват да им бъдат възстановени парите, които са вложили в криптовалута, като се твърди, че от криптопорфейла на Nexo има заявки за тегления в размер на над 1,5 млрд. долара само от месец юни насам.

Дружеството е обект на два съдебни процеса за стотици милиони във Великобритаия. Сред хората, които съдят компанията е Герги Шулев, син на бившия министър Лидия Шулева, който настоява, че е ограбен от някогашните си партньори в Nexo Коста Кънчев и Антони Тренчев.

Сред проблемите на Nexo е и масовото бягство на десетки служители на ръководни позиции. Дружеството за криптотърговия постоянно публикува обяви в икономически издания и интернет платформи за набиране на нов квафилициран IT персонал.

„През последните 2-3 месеца собствениците на Nexo пробват да спасят богатството си чрез покупката на престижни имоти в България.

Засечени са няколко опита за покупката на сгради в идеалния център на София с посредничеството на имотен брокер, действащ на ръба на закона. За него има данни, че предлага атрактивни парцели, добити чрез констативни нотариални актове“, цитиран е източник от прокуратурата, ангажиран в разследването срещу действащата без лиценз от територията на България криптобанка.

Твърди се, че тази пролет един от собствениците на дружеството – бившия депутат Антони Тренчев, е направил опит да купи чрез финансова къща помпозното имение в „Бистрица“ на транспортния бос Ваньо Алексиев. До сделка обаче не се е стигнало, тъй като шефът на „Биомет“ е отказал да продаде имота си заради опасения, че може да бъде обвинен като брънка от международна схема за пране на пари. Посредници по провалената сделка разкриват, че Алексиев не останал никак очарован от предложената му от Антони Тренчев финансова схема за получаване на исканите от него 21 млн. лв. за резиденцията в полите на Витоша.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Имотен брокер препирал милиони на Nexo в София - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!