Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сигнал: Откакто Благомир Коцев стана областен управител на Варна, закъсалият му бизнес рязко дръпна

Закъсалият бизнес на одиозния кандидат-кмет на Варна Благомир Коцев изведнъж инкасирал стотици хиляди лева печалба по времето, в което той влиза във властта като областен управител, което е работа на прокуратурата на Борислав Сарафов да разнищи как и защо. В морската столица вървят залози дали високият пост е донесъл коренната промяна или фактът, че Коцев вече не е в управлението на фирмите си и не може да ги влачи назад, съобщи източник на Narod.bg от общинската администрация.

Елементарна проверка в Агенцията по вписвания, в която всички фирмаджии са длъжни да декларират годишен отчет на бизнеса си, показва следното:

през 2021 г. фирмите на Коцеви, на част от които настоящият кандидат за кмет на Варна от ПП-ДБ е управител, натрупват общо 58 000 лв. загуби.

През 2022 г., в по-голямата част от която Благомир Коцев е областен управител на Варна, бизнесът натрупва 312 000 лв. печалба.

Кой от двата факта е надделял за успеха на Благомир Коцев, който без право заемаше длъжността областен управител и нямаше право да я упражнява в пълнота заради дълговете на фирмите си, не е важно. Той най-вероятно се дължи на възможни злоупотреби с власт – престъпление по служба или управление на фирмите от значително по-компетентни борчлията.

Факт е, че и до днес Благомир Коцев не е дал отчет колко пари събра в помощ на украинските бежанци и в чий джоб отидоха, колко гориво зареди за превозването на чужденците и каква част от тях замина в частни резервоари, въпреки че това бе изисквано официално от депутати и медии.

Добър мениджър ли е Благомир Коцев, след като без него фирмите му от губещи стават печеливши? И в действителност от какво е мотивиран да се кандидатира за кмет – заради властта, която би му помогнала на бизнеса му като в областна администрация или от някакъв обществен интерес, питат източниците на Narod.bg.

Само да припомним, че момчето, хранено със златна лъжичка, скоро няма да стане областен управител, няма да може да назначи готвачката от семейния комплекс „Хоризонт“ за главен счетоводител в областна администрация, нито охранителите си за държавни служители.

И да стане, ще е за няколко месеца, както и предния път. Като кмет, обаче, длъжникът на милиони ще разполага общинския бюджет и тогава Бог да ни е на помощ. За това залогът е ва банк, а варненци ще решат дали си заслужава да му поверят управлението на морската столица при тази демонстрация на некадърност.

Дотук е сигурно, че Благомир Коцев добре менажира държавните пари за реклама на частния си бизнес. Малко вероятно е в демократична държава чиновник на неговия пост да използва пари от областна администрация, за да популяризира частния си комплекс „Хоризонт“ като пример какъв добър стопанин е. Да е безнаказан за това и да има намерения по същия успешен за себе си начин да менажира и парите на варненци.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Сигнал: Откакто Благомир Коцев стана областен управител на Варна, закъсалият му бизнес рязко дръпна - Байрак

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!