Изхвърлиха като мръсно коте от чиновническата и служба бившата шефка на Парламента със скъсаните дънки

Би Нюз

Росен Желязков уволнил бившата председателка на парламента Ива Митева от чиновническата и служба в институцията. Това потвърдила самата тя пред „24 часа“, но отказала коментар. Митева се задържа няколко месеца на върха на държавата, но бе запомнена със семплата си мисъл и със скъпите, но скъсани отзад дънки, с които ходеше на работа и председателстваше Народното събрание.

Със заповед на Желязков днес е закрита дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз“, която Митева оглавяваше. Така и тя е освободена от поста. Предстои въпросната дирекция да се влее в дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове.

Ива Митева беше основният юрист на „Има такъв народ“. През 2021 г. тя беше председател на 45-ото и 46-ото Народно събрание, когато партията на Слави Трифонов беше съответно втора и първа политическа сила. След отпадането на партията от парламента след вота на 2 октомври 2022 г., тя напусна „Има такъв народ“ и по-късно създаде коалицията „Заедно“ заедно с Любомир Каримански (също напуснал „Има такъв народ“, бел.авт.), с която участва на вота на 2 април 2023 г. и взе под 1% от гласовете на избирателите.

В политическата въртележка през последните 2 години всякакви семпли личности бяха изтиквани за кратко по върховете на държавата. Слави Трифонов не успя да направи един плагиат и един продавач на шнорхели премиери, но му се получи да произведе за по няколко месеца среден чинонвник в председател на Народното събрание и първи по ранг в държавата. След този няколкомесечен връх и след десетки интервюта по медиите юристката от Разград пак се върнала на предишната чиновническа позиция, от където сега я изхвърлили поради съкращаване на щата.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Изхвърлиха като мръсно коте от чиновническата и служба бившата шефка на Парламента със скъсаните дънки - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!