БОМБА! ТЯХ Червеното знаме роди ги! Васил Терзиев се оказа племенник на Петър Младенов – Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?


БОМБА! Васил Терзиев се оказа племенник на Петър Младенов
Facebook

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Нов невероятен взрив от биографията на Васил Терзиев! Кандидатът за кмет на София от жълтопаветната десница е племенник на Петър Младенов, който бе дългогодишен министър на външните работи по времето на Тодор Живков и негов наследник начело на държавата.

Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?

Агенция БГНЕС разказва за семейството на Петър Младенов, по-известен като Пешо Водката или Пешо Танкиста, който е от видинското село Тошевци. Заради бащата на Младенов - Тошо, името на селото е променено - от Урбабинци на Тошевци.

Той е партизанин и в негова памет родното му село е прекръстено. Сестра му Йордана е баба на Иглика Цекова (Терзиева по мъж), която е майка на кандидата за кмет на София Васил Терзиев.

Кариерното развитие на Иглика Цекова в Министерството на външните работи става именно по времето на Петър Младенов, когато е министър. Младенов е назначен за министър на външните работи на 35 години по лично настояване на Живков.

Бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев разказа, че високопоставени служители на Държавна сигурност са били не само бащата и дядото на Васил Терзиев, но и неговата майката. Иглика Цекова Терзиева е офицер в Шести отдел на Първо главно управление на Държавна сигурност.

Ето ги танковете:

Петър Младенов остава в историята ни със скандалната си фраза: "По-добре танковете да дойдат", изречена по време на големия протест на 14 декември 1989 г. пред Народното събрание. Тогава над 20 000 души искаха отмяната на член 1 от комунистическата конституция, според който цялата власт беше в ръцете на БКП.

Макар и произнесена на 14 декември 1989 г., репликата стана известна по време на предизборната кампания на СДС през лятото на 1990 г. като част от клип, изготвен от режисьора Евгени Михайлов. Самият Младенов твърдеше, че не е казвал: "По-добре танковете да дойдат", а "По-добре Станко да дойде" (става въпрос за бившия министър-председател Станко Тодоров, който от 1987 г. беше низвергнат от БКП, беше в лоши отношения с Живков и имаше авторитет сред противниците му). 

Никой обаче не му повярва, а последващите експертизи показаха, че е казал именно: "По-добре танковете да дойдат". 

След излъчването на клипа избухнаха протестите, известни като "Града на истината" - стотици палатки пред сградата на президентството. По време на "Града на истината" беше осъществен палежът на Партийния дом - една от спорните и неразгадани случки в най-новата ни история. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: БОМБА! Васил Терзиев се оказа племенник на Петър Младенов - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!