Радев посече с меч Сглобката на пТО: Нямат легитимност и обществена подкрепа да променят Конституцията

Радев съсече опитите на ПП/ДБ и ДПС – ГЕРБ да ползват в своя угода промените в Конституцията. Едните, за да обслужват олигархията, а другите – за да перат омърсения си от корупцията имидж.

„Настоящото НС няма нито легитимност като обществена подкрепа, нито достатъчно гражданско представителство като процент гласували при последните избори, за да пренаписва българската Конституция, а и партиите, които напират да пренапишат обществения договор нямат според мен и моралната легитимност да го правят, защото те събират парламентарна подкрепа с цената на предателството на собствените си избиратели, така че на всички е ясно, че тези напъни за подмяна на обществения договор се правят най-вече, за да се оправдае безпринципната коалиция“, заяви мощно Румен Радев. 60% от българите не са гласували за нито една партия, а 75% от народа не е избирал никой от Сглобката на ПП и ДБ с ГЕРБ-ДПС.

„В момента няма заплаха за националната сигурност.“ Това заяви пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев.

„Службите за сигурност работят усилено и в момента най-важното е да не се допуска некомпетентно вмешателство в тяхната работа и продължаване на опитите за тяхната политизация. Виждате, че и вчера обобщените резултати от доклада на Националния контратерористичен център, обявени и от министър-председателят, показаха, че към момента няма пряка заплаха за националната сигурност и аз очаквам службите за сигурност да продължат да работят спокойно и отговорно. Ако има промяна в обстановката, съм готов да свикам КСНС“, заяви държавният глава.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Радев посече с меч Сглобката: Нямат легитимност и обществена подкрепа да променят Конституцията - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!