Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Аржентинец потвърди: Предлагаха пари на Джокович да уреди мач

Аржентинският тенисист Марко Трунджелити даде интервю, в което припомни изказване на Новак Джокович, че са му предлагали пари за уреждане на мач. Аржентинецът имаше огромни проблеми през 2018 г., когато беше отстранен от тениса, защото излезе публично и съобщи за опити за уреждане на мачове. По това време той дори беше заплашен със смърт за "неверни твърдения", "лъжи" и разпространение на "доноси" срещу колегите му.

- Много ме заболя. Оказа се истина това, което казах. Джокович каза, че му е било предложено да уреди мач. Сергей Стаховски, който ме нарече доносник, по-късно излезе и каза, че и на него са му предлагали. Разби ме, защото не го очаквах. ATP, TIU и ITF... Всички тези организации бяха под нивото на световния тенис - каза Трунджелити пред "La Nacion".

Аржентинецът разкритикува общата система, като същевременно похвали PTPA организацията на Джокович, която се бори за равни права между мъжете и жените в тениса. 

- Независимо дали се харесваше на хората или не, Федерер и Надал никога не казаха нищо. Независимо дали искат да го признаят или не, те са съучастници в това колко лоша е системата, защото не са говорили или не са се борили за правата на играчите. Ако някога са го правили, то е било вътрешно, но не е променило нищо. Наградите за играчи на чалънджъри се промениха тази година, но все още са смущаващи. А уж сме излезли от най-златната ера в историята на тениса. Не може да си съучастник в това, че 80-100 души се препитават с тенис. Като играчи те могат да бъдат страхотни, но като хора, опитващи се да подобрят системата, изглеждат много жалки.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Аржентинец потвърди: Предлагаха пари на Джокович да уреди мач - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!