Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Както се очакваше: Руският газ потегли на изток, а Запада ще трака зъби

Димитър Байрактаров, otupor.com

Руският президент Владимир Путин, заедно с лидерите на Узбекистан и Казахстан Шавкат Мирзийоев и Касим-Жомарт Токаев, започнаха доставките на руски газ за тези две страни.

По-рано Путин подчерта, че никога досега руски газ не е доставян в Централна Азия. Сега „синьото гориво“ от Русия ще се изпраща в Узбекистан през Казахстан, като част от него ще отива и в Казахстан. Според руския президент това е взаимноизгоден проект, който има за цел да подобри енергийната сигурност на региона.

Според руския президент страната също потвърждава позицията си на надежден доставчик на газ и е готова да си сътрудничи в тази област. Президентът заяви, че „реализацията на този проект ще има очевидни ползи и за трите държави“. „Узбекистан ще получи допълнителен източник на енергия, осигуряващ непрекъснато снабдяване с топлина и електричество на домакинствата и социално значимите обекти.

Казахстан ще може да се справи с проблема с газификацията в своите северни и източни райони; „Газпром“ вече работи по приемливи маршрути за доставка на газ и критерии.Русия потвърждава статуса си на надежден доставчик на природен газ и ние сме отворени за по-нататъшно сътрудничество.Ще се стремим да задоволим нуждите на всички наши казахстански и узбекски приятели, партньори и други потребители, които се интересуват от този вид гориво. „.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Започнаха доставките на руски газ за Узбекистан и Казахстан - ОТ УПОР

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!