Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Николай Димитров кметът на Несебър  си има любима фирма за ремонт на пътищата! Вижте кой е усвоил 14.5 милиона лева от обществени поръчки!

Кметът на Несебър Николай Димитров вече 4 мандата управлява община Несебър, в които бюджетите на общината за 16 години негово управление, надхвърлят един милиард лева, а града буквално тъне в разруха, повечето пътища са като след война и след всеки зимен сезон въпреки меките зими покрай морето се ремонтира

Кмета  Димитров вместо да взема мерки, раздава поръчките на своите хора и фирми  и после нехае, когато само след година всичко вече е разрушено и плаче отново за ремонт.

За 16 години управление се оказва, че кмета Николай Димитров си има и любима фирма изпълнител на обществените поръчки за ремонт на пътищата в общината и това е вече заличената от търговският регистър през тази година на 27 април, всеизвестната не само в община Несебър фирма „Път 2004“  ООД на лицата Емил Тодоров Георгиев ( на снимката до кмета)  и Симеонка Стоянова Георгиева.

Фирмата „Път 2004“ООД се оказва, че изпълнява поръчки на територията на община Несебър още от първият мандат като кмет на Николай Димитров и въпреки, че качеството на строителството им и ремонтите на фирмата, става обект на коментари дори в Общинският съвет на града през 2010 година, тази фирма неизменно печели поръчки дори и  днес, след като вече е заличена от търговският регистър.

Това ли заслужават жителите на община Несебър, се обръщат в сигнал към нас хора от Несебър и ни споделят следното като добавят и снимков материал за всички поръчки на фирма „Път 2004“ООД на  Емил Георгиев, изпълнени в община Несебър:

„Корупция и далавери, само така можем да си обясним факта с това, което се случва по улиците и пътищата на общината в която за 16 години са похарчени над 30 милиона лева за ремонт на същите и те всяка година са в окаяно състояние.

Фирмите изпълнителки през годините на управлението на Николай Димитров изобщо не са много и една от тях се отличава с невероятните спечелени поръчки на стойност 14 584 551 лв. с ДДС

Но не си мислете, че става въпрос за ремонт на стотици или хиляди километри пътища на територията на общината или за някакви десетки километри ново изградени улици, няма такова нещо, става въпрос за кърпежи и пълнене на дупки почти всяка година и едва около 4 милиона лева от тези пари са отишли за строеж на нещо ново в града ни.

Всичко започва през далечната вече 2008 година, на 23.05. Николай Димитров възлага на Емил Георгиев обществена поръчка на стойност 1 666 666 лв. без ДДС,  за ремонт на улици.

Следват ударно още две поръчки през септември и декември на същата година на стойност 2 014 308 лв. без ДДС.

Снимки на поръчките от 2008

Тук трябва да подчертаем, че Николай Димитров е кмет от почти една година и вече явно е осъзнал факта, че от асфалта може да се краде много. Тези три възложени поръчки са изпълнени, но качеството уви не е това, което се очаквало или пък нарочно всички е изпълнено некачествено, за да получи същата фирма през 2009 година нови поръчки за ремонт на пътища на участъци, които се дублират в една от поръчките, които са изпълнявали през 2008 година. Стойността на новите договори през 2009 година е 905 200 лв. без ДДС.

Снимки на поръчките от 2009

Но това не е всичко през 2010 година, лицето Емил Георгиев получава нови 3 812 225 лв без ДДС, за да изгради нови улици в новият квартал на гр. Несебър „Черно Море“ строителството на улиците реално започва в квартала през 2013 година,  а преди да получи тези близо 4 милиона фирма „Път 2004“ ООД е избран друг изпълнител на който същата поръчка е възложена за сума с 2 милиона лева повече, но за това ще прочетете в отделен материал, защото тази поръчка е свързана както с кмета Николай Димитров, така и с две лица, които са публично известни на цяла България.

За да не стои може би без работа докато чака три години, за да започне работа въпреки подписаният и финансиран с пари от община Несебър договор, Емил Георгиев получава от Николай Димитров  още поръчки през, 2012 и 2014 година на стойност 

3 835 988 лв. без ДДС  поръчките и тук дублират ремонтирани вече участъци на пътища, които само преди две или три години са били ремонтирани от същата фирма, явно за гаранционни условия по договорите за ремонт на пътища в Община Несебър, никой не е чувал или просто някой нехае и не иска даже да се сети, че съществуват, така след като вече е усвоил 11 329 187 милиона лева без ДДС от община Несебър със съдействието на кмета Николай Димитров.

Лицето Емил Георгиев изчезва от документите за получените обществени поръчки за ремонт на пътища в община Несебър някъде  в края на 2016 година, когато за последно е отбелязан в СМР за изпълнението на ремонт който е извършен на територията на общината.

За да се появи отново през 2022 година, но вече с новата си фирма „ЕИВ ЕООД“, за да получи ударно нови поръчки пак за същата дейност на стойност  824 606 лв без ДДС . Така общият сбор на поръчките, които е получило само едно лице откакто Николай Димитров е станал кмет на община Несебър е 14 584 551 лв с ДДС.

Сега може да се запитате:

-         Съществува ли корупция в тези обществени поръчки, които се плащат от бюджета на община Несебър и не се използват евро средства за тях?

Естествено, че има споделят в сигнала си граждани на  Несебър и добавят, че приятелството между Николай Димитров и Емил Георгиев е запечатвано на камерите на една от най-известните пицарии в Бургас, където двамата често са се срещали, за да обсъждат следващата обществена поръчка може би? 

Твърди се, според слуховете в Несебър, че Димитров, често си е поръчвал в кутии и пици за вкъщи и после е излизал от пицарията с кутии в ръце. Дали е имало пица в кутиите или нещо друго, ние не можем да знае, но можем да потвърдим, че в периода 2016 – 2022 година фирмата „Път 2004“ ООД е извършвала дейност на територията на община Несебър, но явно се е явявала фирма подизпълнител на някоя друга, или е извършвала дейност по неотложни ремонти, като договорите за това са спестени или умишлено не са качени в регистрите за публичните документи на обществените поръчки на всяка една Община.

Според слуховете в Несебър, всяка една обществена поръчка, която се плаща от парите на данъкоплатците  в гр. Несебър се оскъпява с поне 30% в полза лично на кмета Николай Димитров и парите (комисионната лично за кмета ), трябва да се вземат от изпълнителя предварително, ако ли не му се прекратява договора, поръчката също се прекратява и се обявява след няколко месеца или година отново. 

Важно е да се знае, че за 4 мандата управление в Община Несебър кмета е работил по - няколко евро проекта, които могат да се преброят на пръстите на двете му ръце. Защо ли?

Може би той се страхува, че когато има замесени евро пари, може и да му хванат корупционните схеми. И ако тези 14, 5  милиона лева ви се струват много, какво бихте казали за едни 120 милиона лева Обществени поръчки отново дадени само на един човек, който в съдружие с 85 годишна баба е изпълнил огромен инфраструктурен обект на територията  на община Несебър, копирайки с частната си фирма името на общинско дружество.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Николай Димитров кметът на Несебър  си има любима фирма за ремонт на пътищата! Вижте кой е усвоил 14.5 милиона лева от обществени поръчки! | Crimesbg.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!