Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какви ги свърши Благомир Коцев като губернатор на Варна (списък с далавери)

Проваленият областен управител на Варна и топ длъжник с борчове за десетки милиони Благомир Коцев се напъва за кмет на морската столица в опит покрай властта да погаси задълженията си към банки у нас и по света.

Източник на Narod.bg от Варна обясни какви ги и е свършил схемаджията, докато беше областен управител, за да ни е ясно какво ни чака, ако стане кмет…

Ето някои от „подвизите“ на Благомир Коцев като губернатор:

1. Промени щата в Областната администрация, за да може да назначи без образование и без конкурси част от своите хора от частната си фирма. Избраните от него са с „безспорна експертиза“, след като се налага да се вади от длъжностната характеристика изискването за образование

2. Сключи договор с адвокатската кантора, която обслужва бизнеса му, въпреки деветимата юристи на щат в Областната администрация. Тя пък нанесе щети на държавата, като прекрати дела, водени от Областна администрация, по които са платени такси и по които държавният интерес няма да бъде удовлетворен.

3. Сключи договор между Областна администрация и частния му комплекс „Хоризонт“ за рекламна поддръжка на фейсбук страницата. Обяснението – частният комплекс „Хоризонт“ рекламирал дейността му като областен управител. Тази странна преплетка коства на данъкоплатците 1572 лв. месечно.

4. Използва служебните карти на Областна администрация – Варна, за зареждане на гориво на возила, които превозват украинци и за пътешествие до столицата за учредителния конгрес на „Продължаваме промяната“. Типичен пример за партийно ползване на обществения ресурс, при това без нормативна база, която да го позволява. Колко точно парички са изхарчени за автобуси с украинци и колко са отишли за пълненето на частни резервоари, никой не даде отчет. Въпреки изричните депутатски и журналистически питания.

5. Преди и след заемането на длъжността областен управител Благомир Коцев е успял за натрупа лични и фирмени дългове в размер на десетки милиони левове. Личният плаща веднага след отстраняването му от Областната администрация. Фирменият не обслужва, като даже успява да „скатае“ ипотекираните за дълга кораби и да остави към момента кредитора „на сухо“.

Сещате ли се за друг такъв хитрец?

И понеже политиците ни трябва да могат да носят поне морална отговорност, тук ще питаме:

Ако бизнесмен има десетки милиони кредити, но умишлено не ги обслужва, как би се отнесъл към разходването на парите на варненци?

С колко този бизнесмен би задължил общинския бюджет, след като сам по себе си е успял да натрупа десетки милиони кредит?

Ако си демонстрирал каква е успеваемостта ти по отношение на собствените финанси и си показал как харчиш обществения ресурс, кой ще предположи, че ти ще станеш по-отговорен ако си кмет?

Няма да коментираме отново „експертите“, с които Коцев демонстрира, че разполага (с назначенията в Областна администрация – бел. ред.), но ще е интересно да научим как човек, свикнал с мащабите да дължи десетки милиони левове няма да превърне в куха касичка общината. Пак така безотчетно, както и по времето на управляването на Областна администрация?

Ако Коцев, като „бай Никой“ в момента, ограничава коментарите под публикациите си във фейсбук, ако налага еднопосочно общуване с варненци, мисли ли, че ще има подкрепата на хората, извън подчинените с „експертиза“, но без образование в „Хоризонт“?

Не е ли демагогия да хули другите, че не били „прозрачни“, докато той самият е зад тежка завеса?

Впрочем, как ще докаже на варненци, че иска да стане кмет, не за да усвоява за лично ползване общинския бюджет, безотчетно и нецелесъобразно, на фона на видимата му публична дейност?

Да не би бизнесът да е толкова закъсал, че да търси друго място за източване на средства?

И последна вметка: Адвокатите, на които Коцев разчита, може би не са толкова добри, колкото му се иска. Ако беше обратното, нямаше да притежава бизнес, затънал в дългове и дела!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Какви ги свърши Благомир Коцев като губернатор на Варна (списък с далавери) - Говори открито: мнения, без цензура, корупция

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!