Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето кой наследи Алексей Петров като шеф на каратето

Русалин Русалинов е новият президент на Българската национална федерация по карате. Той заменя на поста убития предишен ръководител на централата Алексей Петров.

Редовното Общо събрание на членовете на Българската национална федерация карате (БНФК) се проведе в петък в Министерството на младежта и спорта. Дневният ред беше от само една точка - избор на ръководни органи (президент, вицепрезидент и управителен съвет). Изборите бяха явни.

В началото на заседанието с едноминутно мълчание беше почетена паметта на президента на БНФК Алексей Петров.

Дълги години Русалин Русалинов бе заместник на Алексей Петров във федерацията по карате

След разисквания, изказвания и обсъждане на предложения шихан (старши учител) Русалин Русалинов бе избран с мнозинство за президент на федерацията. Той има зад гърба си три мандата като вицепрезидент, a освен това е и вицепрезидент на световната шотокан федерация (WSF).

Русалинов е президент на КБИ Петромакс (Плевен) и е сенсей на олимпийската шампионка Ивет Горанова.

За вицепрезидент беше избран Борис Николов, досегашен генерален секретар на федерацията.

Изборът на членове на Управителния съвет продължи повече от два часа, тъй като предложенията за останалите 7 места бяха 24. Многото кандидатури бяха признак за големия интерес към управлението и развитието на федерацията по карате. С най-много гласове за членове на УС бяха избрани следните кандидати: Димитър Христов, Димитър Спасов, Георги Попов, Христо Терзиев, Николай Рачев, Радослав Пенов и олимпийската шампионка и лице на федерацията Ивет Горанова.

На първото си заседание новоизбраният УС единодушно избра за генерален секретар Димитър Христов, а също така и очерта основните приоритети и насоки в управлението на федерацията. Събранието протече в конструктивен и позитивен дух, като бяха спазени традициите и приемствеността в бойните изкуства и спорт.

За съжаление, въпреки очакванията и надеждите на всички, вече е ясно, че каратето няма да бъде част от програмата на олимпийските игри в Лос Анджелис 2028.

Пред родната федерация обаче се задават нови важни предизвикателства до края на тази година - предстои подготовка и участие на състезателите на Световното първенство за мъже и жени в Будапеща от 27 до 30 октомври, както и Национална купа за всички възрасти.

Сенсей Русалин Русалинов е роден на 20 август 1959 г. в плевенското село Осъм. Завършил е спортно училище „Георги Бенковски“ в Плевен, а след това полувисшият институт за подготовка на здравни кадри в София, Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов и НСА, където се дипомира като магистър - треньор по карате. От 1982 до 1985 г. е санитарен инспектор в Хигиенно-епидемиологичен институт - Плевен, след което 13 години работи в регионалната дирекция на МВР в Плевен като инструктор по бойно - приложни техники и полицейска защита.

Президент е на един от водещите клубове по карате в страната „Петромакс“. Сред най-добрите постижения на сенсей Русалинов са вицесветовната титла по карате до и комите за полицаи от Мелбърн през 1995г., златният медал в категория до 80 кг. по карате до и комите от световния шампионат за полицаи в Калгари /Канада/ през 1997 и вицесветовната титла от световното първенство по кумите за полицаи в Барселона от 2003 г.

Собственик и управител е на охранителна фирма „Петромакс Секюрити Груп“, „Делта трейд ООД“ /официален дистрибутор на „Олинеза“ за Плевен/.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ето кой наследи Алексей Петров като шеф на каратето - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!