Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пеевски: ДПС ще предложи членството на България в ЕС и НАТО да бъде вписано в Конституцията, да няма референдуми за излизане и...

Движението за права и свободи (ДПС) ще предложи членството на България в Европейския съюз и НАТО да бъде вписано в Конституцията между двете четения. Това обяви народният представител Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

"Ще предложим членството на ЕС и НАТО да бъде вписано, да няма референдуми за излизане и вече ще видим какво ще има допълнително като корекции", заяви Пеевски.

Друга поправка, която ДПС ще внесе между двете четения, е да отпадне предложението главният прокурор да има повече от един мандат: "Ще отпадне твърдо това за главния прокурор, което ние ще го предложим", каза още той.

Пеевски заяви, че е доволен от постигнато от парламента днес и бе категоричен, че в началото на декември законопроектът ще бъде приет на първо четене.

"Лично съм доволен. Направихме нещо, по което работихме много месеци в името на България. На 6 декември ще направим първото четене и вървим към приемане на промените в Конституцията", заяви депутатът от ДПС.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пеевски: ДПС ще предложи членството на България в ЕС и НАТО да бъде вписано в Конституцията

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!