Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тошко Йорданов за Страйкърите на Тагарев за 2,5 млрд. лв.: Гърмят като пуканки на фронта в Украйна



M1132 Stryker, източник: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

„Страйкърите“ гърмят като пуканки на фронта в Украйна. Това каза председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов по повод проекта за закупуване на американски бронетранспортьори „Страйкър“ за нуждите на българската армия.

Поводът за коментара му беше изказване на военния министър Тодор Тагарев. Той поиска парламентът веднага да одобри сделката за американските „Страйкър“-и.  Ако се чака одобрението на пленарна зала след местните избори, има опасност от забавяне с проекта, каза Тагарев. Първите машини се очаква да пристигнат в България след 2 г. – през 2025 г.

„Тагарев е вреден. Просто е вреден. За тези същите „Страйкъри“ си направете труда да видите какво се случава на фронта в Украйна. Съжалявам, но дадоха стара бойна техника на украинците, а сега гърмят като пуканки“, заяви Йорданов.

„Темата за модернизацията на българската армия е належаща. Купуването на бойна техника е необходимо, защото българската армия е изключително слабо въоръжена. Техниката е морално остаряла”, коментира Йорданов.

Делян Пеевски също коментира думите на Тагарев, като заяви, че ако военният министър си позволява да казва на парламента какво да прави, да си подава оставката.

На 21 септември кабинетът одобри Проект за инвестиционен разход за закупуване на 198 бойни и спомагателни машини от САЩ за 2,5 милиарда лева. 183 от тях са от фамилията „Страйкър“. Правителственото решение беше прието неприсъствено.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тошко Йорданов: „Страйкърите“, които купуваме за 2,5 млрд. лв., гърмят като пуканки на фронта в Украйна

Тошко Йорданов за Страйкърите на Тагарев: Гърмят като пуканки на фронта в Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!