Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прокуратурата изпра и Кирил Петков. Невинен е, че излъгал президента за двойното гражданство, за да стане министър

Центрофугата в пералната на Сглобката работи на максимални обороти. След Борисов и Пеевски дойде ред и Кирчо Петков да бъде изпран напълно. От Боби Сарафов, и.ф. главен прокурор. По делото, по което Гешев поиска да му свали имунитета.

По това дело с двойното гражданство на „харвардския“ шарлатанин различните прокурори често си връткаха мнението съобразно политическата конюктура относно явната измама, извършена от Кирил Петков, който подал документ с невярно/лъжливо съдържание.

В съобщението си прокуратурата припомня, че досъдебното производство e било образувано с постановление от 31.05.2023 г. от прокурор при Върховна касационна прокуратура (ВКП) за това, че Кирил Петков е затаил истина за наличие на двойно гражданство. Първоначално Софийска районна прокуратура постанови отказ за образуване на досъдебно производство по случая заради липса на извършено престъпление по смисъла на НК. Тогава отказът беше потвърден от Софийска градска прокуратура и от Апелативна прокуратура-София.

След като досъдебното производство беше образувано от ВКП и изпратено в СРП, са извършени множество действия по разследването. След доклад на събраните материали, наблюдаващите прокурори са преценили, че не е налице извършено деяние по Наказателния кодекс и досъдебното производство е прекратено.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Прокуратурата изпра и Кирил Петков. Невинен е, че излъгал президента за двойното гражданство, за да стане министър - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!