Диана Дамянова, бивш пиар на ПП: Териториалните планове са незаконни. Кабинетът си послужи с измама, за да се вземат пари сега

„По времето, в което бях в ПП, съм създала този кръг от приятелски журналисти и мислители и много добре виждам какво се върши срещу заплащане и това е изключително гнусно“. Това заяви пред БНР Диана Дамянова, комуникационен специалист и бивш синдикалист. Тя беше и ПР на „Продължаваме промяната“.

Дамянова не посочи конкретни имена на журналисти. Поводът за коментара й е реакцията на някои медии и анализатори, които обясняват, че протестиращите енергетици и миньори не са прави.

Ня обяви още, че териториалните планове преразглеждат решения на парламента.

"Народното събрание каза, че въглищната енергетика трябва да бъде запазена до 2038 г., а в Териториалните планове се предвижда 80% намаляване на енергийната мощност на България до 2030 г. Т.е. Министерският съвет е преразгледал решение на парламента и аз не знам това до каква степен е законно и как ще се отрази на тези момчета и момичета, които протестират на магистралите. ... Правителството си е позволило да наруши решение на парламента и всички думи, които казва, вече е с трактовката на нарушител на закона. ... Когато правителството си е позволило да наруши грубо решение на парламента, естествено е политическите сили да яхнат протеста".

Дамянова посочи, че добрата новина от днес е, че най-накрая тези планове вече са публикувани от Министерството на енергетиката.

Според нея няма комуникационен проблем между протестиращите миньори и енергетици и властта:

"Те са вулгарно лъгани, че ще бъдат запазени до 2038 г., а започват да ги ликвидират още сега. Вулгарно са лъгани с 36 заплати, за които по-късно ще разберем, че не могат да се затварят ей така. Териториалните планове са чиновнически ужас, който е създаден, за да могат да се вземат пари сега. Това е национално предателство", смята Диана Дамянова, бивш ПР на "Продължаваме промяната".

По думите ѝ "всичко това е една измама, която е направена по две причини - да бъде хвърлен някакъв документ в Европа, втората - да има един огромен ресурс на разположение на правителството".

Извършва се национално предателство, което е малко по-голямо от това, когато затворихме блоковете на АЕЦ-Козлодуй преди 20 г., заяви Дамянова. Тя посочи, че поне тогава цената е била да взлезем в ЕС, а сега цената е 3,4 млрд. лв., разпределени между фирми с по 50 работника. Няма план за преход от конвенционална към зелена енергия, всичко е мечти в тези териториални планове, заяви бившият ПР на ПП.

По думите й, „българската енергетика се закрива изключително бързо, прави го едно правителство, в което част е зелената политика на България“. Ще има 20 г., в които ще е закрита конвенционалната енергетика, но няма да има зелена. Това всичко са действия на зелен октопод и се прави, за да ни продават електричество на безумни цени, коментира бившият синдикалист. Имаме 80% намаление на въглищното производство до 2030 г., според разсекретените териториални планове. Обречени сме на 20 г. липса на ток, заяви Дамянова.

Дамянова изказа мнение, че управляващите извършват неща, които хранят "Възраждане".

Интервюто на Даниела Големинова с Диана Дамянова в предаването "12+3" можете да чуете от тук.

Източник: БНР

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Диана Дамянова, бивш пиар на ПП: Териториалните планове са незаконни. Кабинетът си послужи с измама, за да се вземат пари сега | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!