Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Интересно защо Германия започна да отваря и възобнови дейността на затворените си ТЕЦ-ове и мини, а тук топлоенергетиката е "със затихващи функции"? Странно е, че и Полша отказа да...

Лилия Божкова 

Няма какво да се добави към написаното от Strahil Angelov - остава енергетиците ни да съберат смелост и да извоюват и нашата свобода.

След като филиалът на посолството, който се нарича незнайно защо "правителство на България", внесе в Европейската комисия териториалните планове със заложения в тях грабеж и поименно споменатите фирми на клиентелата си, енргетеците и миньорите блокираха ключови пътни артерии в страната. В отговор получиха традиционната порция хули и обиди от Денков, Василев и топящата им се кохорта от говорители. Министърът на финансите и водещ идеолог на това "нещо" наречено ПП, което продължава да се ползва със статут на политическа партия, обясни на работещите в ТЕЦ-ве и мини, че професиите им са със затихващи функции, а получват големи заплати - т.е. "ояли" са се!

Интересно защо Германия започна да отваря и възобнови дейността на затворените си ТЕЦ-ове и мини, а тук топлоенергетиката е "със затихващи функции"? Странно е, че и Полша отказа да участва в зеленото безумие и централите и си работят. Унгария и Румъния строят нови ядрени мощности, а у нас ни обясняват, че от нищо няма нужда и просто трябва да не пречим да се усвоят едни пари от няколко фирми, защото това славоукраинстващо правителство ще си ходи, а участвалите в него едвали някога пак ще заемат каквито и да било постове в държавата ни, която като цяло е със затихващи функции - не само енергетиката и.

В отговор на всичко това, енергетиците и миньорите, ако наистина искат да постигнат целите си, трябва моментално да преминат към ефективни стачни действия и да изключат мощностите, както и да преустановят добива. Цялата топлоенергетика да бъде поставена в режим "студен резерв" и следващото заседание на Министерски съвет да се проведе на свещи. Така Асен Василев, Денков и подкрепящата ги инфантилна жълтопаветна измет ще мога емперично да се убедят кое е затихващо и кое не е. След това, справедливият протест на обраните енергетици и миньори трябва да се пренесе в столицата, а управляващите несретници да отиват да предоговарят плановете в Брюксел или най-добре да подават оставка и да се разотиват. И не на последно място, въпросните "стратегически" документи с поименно упоменатите в тях услужливо "поканени" фирми, да бъдат изпратени и на Кьовеши, за да видим дали тази широко рекламирана европейска прокуратура функционира или е поредния скъпоплатен рудиментарен орган на брюкселското чиновничество.

Всички нормални българи трябва да подкрепим българската енергетика и хората, които с труда си ни осигуряват "лукса" да ползваме електроенергия, която все още можем да си позволим да платим.

Това е! Всичко друго е ала-бала с Кирчо и респективно поредната кирчовщина!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!