Протестиращите енергетици и миньори: Следва ефективна стачка, а идва зима

Снимка: Александър Тодоров, Фейсбук

Защо протестират миньори и енергетици?
От центъра на събитията говори Пламен Панков - минен инженер

Протестиращите отказаха да отидат на преговори в Министерския съвет. Лидерът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов обяви, че вече се мисли за ефективна стачка.

 „Това е следващото нещо, за което си мисля и по никакъв начин не го изключвам. А зимата идва. И вечерта в 6 часа трябва да има от някъде ток. То тогава и през деня няма да има, като дойде зимата“, заяви Димитър Манолов, председател на КТ „Подкрепа“.

Според синдикатите подписаният от правителството План за възстановяване е диаметрално противоположен на това, което им е било обещано. Според протестиращите до 2026 г. ще бъдат затворени 2/3 от ТЕЦ-овете, което е след по-малко от 3 г. Премиерът обяви, че това ще се сучи през 2037 г.

За трети пореден ден на протести излязоха и служителите в ТЕЦ и мини “Бобов дол”. Протестиращите поискаха правителството да покаже териториалните планове, за да могат да се запознаят работещите в сектор “енергетика” с тяхното съдържание.

За час беше блокиран главният път между Кюстендил и Дупница, заради което се образуваха огромни тапи от автомобили.

Хаинбоаз, Проходът на Републиката и магистала „Тракия“ в района на Стара Загора остават затворени. Полицията отбива движението по обходен маршрут Нова Загора-Чирпан.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Протестиращите енергетици и миньори: Следва ефективна стачка, а идва зима

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!