Следвайте "Буднаера" в Телеграм

€ВРОУЖАСИ: Роберт Фицо категорично спечели изборите в Словакия – тест за подкрепата на войната, квоти за мигранти и налаганите ЛГБТ политики – Нинова го поздрави

Изборите в събота бяха тест за подкрепата на малката източноевропейска държава за съседна Украйна във войната ѝ с Русия и налаганите все по-настоятелно ЛГБТ политики. Победата на Фицо може да обтегне крехкото единство в Европейския съюз и НАТО, отбелязва Асошиейтед прес. 59-годишният Фицо обеща да оттегли военната подкрепа на Словакия за Украйна, ако опитът му да се върне на власт успее.

Корнелия Нинова

Моят приятел и съмишленик от много години Фицо спечели изборите в Словакия. Поздравления, Роберт.
Не на войната в Украйна!
Не на квоти за мигранти!
Не на джендър идеологията и Истанбулската конвенция!

ЕС издевателства с Истанбулската конвенция над конституционната идентичност на суверенни държави

Когато двамата се срещнахме преди 6 години, си подадохме ръка за борба срещу мигрантската политика на ЕС и срещу пълзящото налагане на трети пол извън мъж и жена.

Тогава ни нарочиха за черните овце в нашето европейско семейство ПЕС. Но това не ни спря. Макар и късно, макар и трудно, нашите възгледи започват да побеждават. Словакия прогледна и се изправи срещу неолиберализма. Дано и България скоро.

---

Словакия, страна с население от 5,5 млн. души, създадена през 1993 г. след разпадането на Чехословакия, е твърд поддръжник на Украйна след началото на войната през февруари миналата година, като дарява оръжия и отвори границите си за бежанците, бягащи от войната.

Фицо се противопоставя на санкциите на ЕС срещу Русия, поставя под въпрос дали Украйна може да изтласка нахлуващите руски войски и иска да блокира присъединяването на Украйна към НАТО. Той предлага вместо да изпращат оръжия на Киев, ЕС и САЩ да използват влиянието си, за да принудят Русия и Украйна да сключат компромисно мирно споразумение.

Критиците на Фицо се опасяват, че връщането му на власт може да накара Словакия да изостави курса си по други начини, следвайки пътя на Унгария при премиера Виктор Орбан и в по-малка степен на Полша и партията „Право и справедливост“.

На Унгария бяха наложени санкции от ЕС заради предполагаеми нарушения на принципите на правовата държава и корупция, а според институциите на ЕС Полша се е отдалечила от принципите на правовата държава на ЕС. Фицо заплаши да уволни следователите от Националната криминална агенция и специалния прокурор, който се занимава с най-тежките престъпления и корупция защото не си вършат работата.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Роберт Фицо категорично печели изборите в Словакия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!