Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Eнергетици и миньори продължават протеста – Народът продължава да показват мъжество! Останалите кога?

Трети ден продължава протестът на енергетиците и миньорите. В момента участъците на автомагистрала „Тракия“ около Стара Загора са блокирани, както беше и през изминалата нощ. Подбалканският път в района на Гурково също е затворен.

По-късно в неделния ден министър-председателят акад. Николай Денков организира среща с протестиращите, съобщиха от правителствената информационна служба. Срещата е насрочена за 16:00 часа в Министерския съвет.

Поканени са лидерите на двата големи синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“, председателите на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2“, в „Мини Марица-изток“, в отделните рудници на „Мини Марица-изток“ и в ТЕЦ „Бобов дол“, а също така ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „Енергетика“ и на синдикалните регионални съюзи на КТ „Подкрепа“ в Кюстендил, Перник и Стара Загора.

В събота 30 септември министърът на енергетиката Румен Радев се срещна с ръководствата на ТЕЦ „Марица изток 2“ и на „Мини Марица изток“, която се проведе в сграда на ТЕЦ-а. По-късно Радев отиде при протестиращите енергетици и миньори, затворили автомагистрала „Тракия“.

КритичноБГ припомня, че лед отправената покана от премиера, президентът на КНСБ Пламен Димитров каза, че не е ясно дали срещата ще се състои, тъй като, по думите му, ако документите бъдат внесени в събота в Европейската комисия, каквато заявка даде в петък министър-председателят, тя ще е безпредметна.

„От първия ден на това правителство съм предупредил Денков, че темата за енергийния преход е централна. И тук обаче се отлагаха нещата до 12 без една минута“, посочи синдикалният лидер. Според него решение има, ако има политическа воля.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Eнергетици и миньори продължават протеста

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!