Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шок в Африка: Бяла красавица спечели конкурса Мис Вселена в Зимбабве


21-годишната моделка Брук Джаксън твърди, че е шокирана от победата

Бяла жена спечели конкурса за красота Мис Вселена в Зимбабве, съобщи местното издание The Herald. Състезанието се проведе в тази африканска държава за първи път от 22 години. Титлата бе присъдена на 21-годишната моделка Брук Джаксън. През ноември тя ще пътува до Салвадор и ще представлява Зимбабве на Мис Вселена, един от най-големите конкурси за красота в света.

Като победителка Джаксън взема парична награда от $10 000. Освен това тя ще получи различни подаръци от спонсори, включително пътуване до водопада Виктория, безплатни апартаменти за две години и най-новите продукти на Apple. Джексън каза, че е шокирана от победата. Според нея тя никога преди не е участвала в конкурси за красота и отдавна е напуснала модния бизнес.

Доскоро момичето работило като козметичка в зимбабвийската столица Хараре. Тя призна, че все още не е мислила как ще похарчи спечеленото.

Американското списание „Нюзуик“ твърди, че новината за победата на Джексън е предизвикала противоречиви реакции. 

„Тя е твърде бяла, за да представлява страна с чернокожи хора“, цитира изданието възмутен коментар в социалните медии. „Тя не представлява страната ни. Тя е чужденка", „Колко иронично, че бяло момиче печели титлата Мис Зимбабве, докато европейските страни изпращат чернокожи на конкурси“, пише друг.

Хората от Европа съставляват по-малко от един процент от населението на Зимбабве. 14 процента от жителите на страната принадлежат към народа ндебеле, други 82 процента принадлежат към народа шона. По време на състезанието Джаксън поздрави публиката на езика на шона.

По-рано беше съобщено, че организаторите на конкурсите за красота Мис САЩ и Мис Вселена са заподозрени в манипулиране на резултатите. Според критиците представителката на Венецуела, която зае второ място, отговори по-добре на въпросите, а тоалетите й бяха подложени на по-малко критики. Въпреки това тя загуби.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шок в Африка: Бяла красавица спечели конкурса Мис Вселена в Зимбабве - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!