За протестите на енергетиците и миньорите: Тарикат-управляващите са happy, защото парите ще дойдат при тях

Петър Волгин

Протестите на енергетиците и миньорите са насочени преди всичко срещу слугинското поведение, което имат българските управляващи спрямо своите брюкселски началници. Това е протест срещу модела, който всички управляващи в София следват по отношение на висшата ЕС бюрокрация през последните 15 години. Ето какво представлява този модел.

БГ управляващите уверяват шефовете си в ЕС, че ще изпълнят всичко, каквото им бъде наредено, ще затворят всички предприятия, ще въведат всички малоумни практики, които искат от тях, а в замяна искат само едно - Брюксел да ги остави да си покрадват, т.е. да си разпределят евросубсидиите между своите си фирми. Чиновничетата в ЕС, разбира се, нямат нищо против. За тях е важно да си запълнят табличките и да си изпълнят аджендичката - затворено е това-и това, въведено е онова и онова. Точка. И така еврочантаджиите са доволни, защото са попълнили формулярите comme il faut, а нашите тарикат-управляващи са happy, защото парите ще дойдат при тях. Нито едните, нито другите се интересуват какво се случва с нормалните хора.

Ето това предствляlа евроинтеграцията на България. Онзи ден пък ротационният премиер каза, че още повече евроинтеграция трябвало. Вероятно е искал да каже, че може още по-добре да се краде, но е предпочел политически коректният изказ.

(От фейсбук, заглавието е на Труд)

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: За протестите на енергетиците и миньорите: Тарикат-управляващите са happy, защото парите ще дойдат при тях - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!