Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Компромисен вариант за финансиране на правителството в САЩ не включва помощ за Украйна

Одобрението на Белия дом се очаква преди 00:00 местно време или 07:00 ч. българско време

Спиране на работата на правителството на САЩ може да доведе до неизплатени заплати, принудителен неплатен отпуск и съкращения на стотици хиляди държавни служители, както и прекратяване на много правителствени програми

Камарата на представителите на американския Конгрес одобри компромисен вариант на законопроект, който ще позволи финансиране на правителството и след 1 октомври, съобщи БНР. В него обаче не се включва предвидената помощ за Украйна. 335 конгресмени гласуваха “за”, 91 се обявиха против. 

Следва текстовете да бъдат подложени на гласуване в Сената и да бъдат изпратени за подпис на президента Джо Байдън. Одобрението на Белия дом се очаква преди 00:00 местно време или 07:00 ч. българско време, за да се избегне преустановяването на работа на федералното правителство. 

По-рано лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл заяви, че съпартийците му ще блокират по нататъшното приемане на удължаване на финансирането до 17 ноември, което предвиждаше отпускането на 6 милиарда долара помощ за Украйна.

Председателят на демократическото мнозинство отговори, че няма да провежда гласуване и ще изчака версията на Камарата на представителите.

Спиране на работата на правителството на САЩ може да доведе до неизплатени заплати, принудителен неплатен отпуск и съкращения на стотици хиляди държавни служители, както и прекратяване на много правителствени програми.

Източници от администрацията на Байдън казаха за Си Ен Ен, че президентът ще подпише този вариант на законопроекта.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Компромисен вариант за финансиране на правителството в САЩ не включва помощ за Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!