Следвайте "Буднаера" в Телеграм

1 долар заплата ще взема министърът на отбраната на САЩ, реши Конгресът


Лойд Остин, снимка: DoD

Epoch Times

Републиканците в Камарата на представителите одобриха поправка за намаляване на годишната заплата на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин до не повече от 1 долар. Този ход идва, тъй като Конгресът остава в безизходица по отношение на бюджета, което ще доведе до спиране на работата на правителството от 1 октомври.

Конгресменът Марджъри Тейлър Грийн (републиканец от Джорджия) в сряда представи мярката, която беше гласувана и приета като част от законопроекта за бюджетните кредити за фискалната 2024 г. за Министерството на отбраната на САЩ.

„Горда съм да ви уведомя, че моята поправка: „Да уволним министъра на отбраната Лойд Остин“ току-що премина през Камарата“, написа Марджъри Грийн в социалната мрежа X след приемането на поправката в закона.

„Под неговото провалено ръководство нашата армия се унищожава и той не заслужава да служи повече. Това е първият път в 118-ия конгрес, в който правилото на Холман се използва за търсене на отговорност от служител на Байдън. Време е за още“, обясни тя.

Правилото на Холман е разпоредба, която позволява на членовете на Конгреса да намалят заплатата, да уволнят федерални служители или да намалят конкретни програми по време на процеса на отпускане на средства. Разпоредбата е приета за първи път през 1876 г., като през годините тя е отпадала и после е възстановявана от американските законодатели. По-рано тази година Камарата на представителите, ръководена от Републиканската партия, възобнови мярката за 118-ия конгрес. Заповедта не беше приета от 116-ия и 117-ия конгрес.

„Министър Остин не е изпълнил служебните си задължения“, каза Грийн пред Камарата на представителите. – „В интерес на истината, той унищожава нашата армия. По време на мандата на министър Остин набирането на военни е достигнало кризисни нива“.

Остин, който ръководеше изтеглянето от Афганистан, има годишна заплата от над 221 000 долара.

Грийн, заедно с други консерватори в Камарата, често критикува хаотичното изтегляне на САЩ от Афганистан през август 2021 г. под ръководствопто на Остин. Повече от 180 души, включително 13 военнослужещи, бяха убити от атентатори самоубийци на летището в Кабул по време на евакуацията, която отбеляза катастрофалния край на 20-годишната война срещу тероризма.

Остин е изправен пред импийчмънт

Шефът на Пентагона също е изправен пред импийчмънт за „тежки престъпления“, според републиканците, по отношение на действията му, довели до и по време на изтеглянето на военните от Афганистан.

В края на миналия месец конгресменът Кори Милс (републиканец от Флорида) представи клаузи за импийчмънт, обвинявайки Остин в „неизпълнение на служебните задължения, включително и в резултат на което са изоставени американци в Афганистан“.

„Не е достатъчно Конгресът да провежда изслушвания в комисии“, заяви Милс в прессъобщение на 28 август. – „Трябва да започнем да предприемаме реални действия, за да се справим с пълния провал на тази администрация“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 1 долар заплата ще взема министърът на отбраната на САЩ, реши Конгресът

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!