Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)

Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет. Складът е на фирми на Георги Цанков – досегашен председател на местния парламент в община Родопи, Пловдив и кандидат за кмет. Репортерът ни Виктория Симеонова разследва случая.

Ето и списък на фирмите, обвързани с Георги и Светослав Цанкови и използващи складовата база, която виждате в материала:

“ФУУД ДЕЛИВЪРИ ЕКСПРЕС” ЕООД

“КОНСОРЦИУМ ФАНТАСТИКА – 2010” ООД

“ЦАНКОВ 2021” ЕАД

“ФАНТАСТИКА 2002” ЕООД

ЕТ “ФАНТАСТИКА 95 – ГЕОРГИ ЦАНКОВ”

“МИРА ФУУД” ЕООД

“СН ТРЕЙД 2018” ЕООД

Сигналът

Родителите споделят изключително притеснителни снимки на храната, която децата им получават. Освен скъпа – 9 лева за еднодневен купон, тя е с лош вид. Видимо стари и негодни продукти се получават в столовете, обслужвани от въпросната фирма. Директорите на училища нямат решение. Подписали са договори за 5 години и видимо имат притеснения да опитат да ги прекратят. Подобна е реакцията и на останалите институции, към които хората са се обръщали – прехвърляне на топката и никакво решение на проблема.

С години деца получават храна със съмнително качество от фирма на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)

А ето и снимките, които родители ни изпратиха:

Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)

Скрита камера в склада

Изпратихме свое подставено лице, което работи в склада и успя да документира малка част от случващото се в него. В кадрите видяхме как се сменят етикетите със срока на годност на някои от стоките. По-лошото – виждаме и десетки стоки с отдавна изтекъл срок на годност, които очакват да бъдат преетикирани. Впечатление прави и съхранението им – голи меса и риби, касети с плодове, зеленчуци и млечни продукти, оставени на открито и далеч от хладилните витрини, които се изискват за тяхното съхранение. Изглежда това се вижда с просто око, но не и от контролните органи, които твърдят, че няма нарушения.

Всичко това е чудесно на фона на обществените поръчки, които фирмите, използващи склада, печелят. Ето и всички тях:

Свали

https://gospodari.com/

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!