Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА…“ Битката за запазването на българската енергетика продължава....

Иван Герасимов

„БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА…“

Битката за запазването на българската енергетика продължава.... От ранни зори служителите от тецовете, мините и други будни граждани са блокирали автомагистрала „Тракия“!

Снимката, която виждате, е направена в 20:49 часа днес, 29.09, от източната блокада (достъпът до Стара Загора от Бургас по магистрала „Тракия“ е блокиран)!

Западната част (достъпът до Стара Загора от София по магистрала „Тракия“) също е блокирана!

Мислите, че няма смисъл от протести и изразяване на мнение? Вероятно сте прави за себе си, но нека ви споделя малко цифри, касаещи 100% от българското население, било то в България или чужбина!

В Старозагорско тецовете са 4 на брой:

ТЕЦ Марица Изток 1 (американска собственост)

ТЕЦ Марица Изток 2 (българска собственост)

ТЕЦ Марица Изток 3 (американска собственост)

ТЕЦ Брикел (собственост на Христо Ковачки)

*********

ТЕЦ Марица Изток 2 произвежда над 1600 мегавата (данни от човек, работещ в Мини Марица Изток)

ТЕЦ Марица Изток 1, ТЕЦ Марица Изток 3 и ТЕЦ Брикел произвеждат общо над 1000 мегавата (данни от човек, работещ в Мини Марица Изток)

*********

Рудници 1, 2 и 3, обединени под наименованието Мини Марица Изток, са мините, където се добиват лигнитните въглища, които се използват за направа на електроенергия!

Тук е важно да споменем, че в следващите поне 50 години има достатъчно налични въглища в района, за да може всичките четири ТЕЦА да работят на пълна мощност!

************

Мислите, че това не ви засяга? Вие сте от София, Варна, Видин? Вие, които живеете в чужбина, още по-малко мислите, че НЕ ви засяга?

А така ли е в действителност?

Нека проверим!

Нямате роднини, приятели и колеги, които работят в тецовете или бизнесът им не е свързан с тяхната нормална експлоатация? – Добре!

Нямате родители и роднини, които живеят в района на Старозагорско и, когато се закрият централите, всички малки и средни бизнеси в района няма да ги има, но родителите ви ще могат отново да живеят нормално? – Добре

НО НЯМА ЛИ ДА ИМ ТРЯБВА ТОК???

*************

Пряко заетите, които работят в целия комплекс, било то за добив на въглища или за произвеждане на ток, са около 12 000 души!

Косвено заетите, които обслужват комплекса, а работата им е свързана с осигуряването на гориво-смазочни материали, дрехи за работниците и други, са около 100 000 души!

Допълнителните малки и средни бизнеси, които обслужват пряко и косвено заетия персонал като хранителни магазини, транспортни услуги и други са повече от 100 000 души!

Като приемем, че всички тези работещи имат съпруг, съпруга, деца или родители цифрата става повече от 500 000 души (половин милион), които ще бъдат засегнати!

През зимните месеци всичките 4 ТЕЦА осигуряват около 50% от електроенергията в България (данни от човек, работещ в Мини Марица Изток), която е необходима най-вече за отопление!

Градовете Ямбол, Стара Загора, Сливен, Хасково, Раднево и Димитровград ще бъдат най-засегнатите градове в държавата!

С ДРУГИ ДУМИ ЦЯЛА - ЮГОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ ПОМИНЪК И ПРЕХРАНА…

ОТ ТОВА СЛЕДВА МАСОВО ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА ЕДНА ЧЕТВЪРТ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА…

Работещите в Старозагорските тецове се безпокоят, че същата участ очаква и тецовете в Бобов дол и Кюстендил!

Казано иначе:

ЗА ДА СЕ УСВОЯТ ПАРИТЕ ОТ ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ, КОИТО ЩЕ ИЗТЕКАТ В НЕЧИИ ДЖОБОВЕ, ЩЕ УНИЩОЖИМ ВЪГЛИЩНАТА СИ ЕНЕРГЕТИКА И ПРЕХРАНАТА НА ПОВЕЧЕ ОТ 500 000 ДУШИ, СРЕД КОИТО ИМА ДОСТА СПЕЦИАЛИСТИ С ДОБРИ ЗАПЛАТИ, КОИТО НЯМА ДА СИ НАМЕРЯТ РАБОТА В СТРАНАТА, ЗАЩОТО НЯМА ДОСТАТЪЧНО РАБОТЕЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ…

СЛЕДВА ТЕРМИНАЛ 2 ----> ЕВАКУАЦИЯ И ПОГРЕБЕНИЕ…

НЕ СТЕ СЪГЛАСНИ? НЕ ВИ ХАРЕСВА? СМЯТАТЕ ГО ЗА КРАЙНО? МИСЛИТЕ МЕ ЗА ГЛУПАК?

А аз седя и се чудя наистина ли сме такива слепци, или просто вече сме изгнили…

Публикация: Иван Герасимов

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!