Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Експулсираният Васиан: Свещениците, назначени от патриарх Неофит в Руската църква, нямат право да служат там

Българските свещеници, назначени от патриарх Неофит в руската църква в София, нямат право да служат там. Това е заявил е пред ТАСС предстоятелят на Руската православна църква в София архимандрит Васиан, който беше експулсиран от българските власти.

„Московската патриаршия трябва сама да назначи там нови свещеници, които да заменят експулсираните от София”, добави той.

Боже, пази България! В Светия синод на Българската православна църква всичките епископи, без двама, са агенти и шпиони на Държавна сигурност! Патриархът е агент Симеонов, от шесто управление на ДС.

Българските власти задължиха архимандрит Васиан и двама служители на църквата „Св. Николай Мирликийски Чудотворец”, като им дадоха срок от 24 часа да напуснат страната. Според тях те представляват заплаха за националната сигурност, припомня ТАСС.

По-късно Синодът на Българската православна църква съобщи, че патриарх Неофит е назначил свещеници, които „ще се погрижат за храма и ще извършват обичайните богослужения”. Съобщено беше също, че за това решение е бил информиран московският патриарх Кирил, предава БТА. 

Архимандрит Васиан заяви, че това е „енория на Руската църква и само Московският патриарх може да назначава там свещеници”. „По щат в тази църква трябва да има двама свещенослужители на пълен работен ден и след като двама са били екстрадирани, трябва да бъдат изпратени други двама”, уточни той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Експулсираният Васиан: Свещениците, назначени от патриарх Неофит в Руската църква, нямат право да служат там | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!